Білки, жири, вуглеводи

Додано: 4 грудня 2020
Предмет: Біологія, 10 клас
Копія з тесту: Білки, жири, вуглеводи
29 запитань
Запитання 1

До нуклеотидного складу молекули РНК не входить:

варіанти відповідей

У

Т

А

Г

Запитання 2

Мономерорами білків є

варіанти відповідей

нуклеотиди

жири

амінокислоти

монасахариди

Запитання 3

Первинна структура білків має вигляд:

варіанти відповідей

глобули

декількох сполучених між собою білкових молекул

спіралі

ланцюга амінокислотних залишків

Запитання 4

Що зображено на малюнку?

варіанти відповідей

молекула крохмалю;

молекула амінокислоти;

молекула моносахариду;

молекула води;

Запитання 5

На якому рівні організації знаходиться данна молекула білку :

варіанти відповідей

первинна;

вторинна;

третинна;

четвертинна;

Запитання 6

Який полісахарид виконує структурну функцію у зображеного організму

варіанти відповідей

 глікоген

целюлоза

хітин

крохмал

Запитання 7

Резервну функцію виконують

варіанти відповідей

глікоген, крохмаль

рибоза, дезоксирибоза

целюлоза, хітин

глюкоза, фруктоза

Запитання 8

Сахароза належить до

варіанти відповідей

моносахаридів

полісахаридів

дисахаридів

Запитання 9

На якому рівні організації знаходиться данна молекула білку :

варіанти відповідей

первинна;

вторинна;

третинна;

четвертинна;

Запитання 10

За рахунок яких зв’язків стабілізується первинна структура білка? 

варіанти відповідей

водневих

йонних

пептидних

дисульфідних

Запитання 11

До якого класу органічних сполук належать целюлоза та глікоген? 

варіанти відповідей

полісахариди

дисахариди

моносахариди

полінуклеотиди

Запитання 12

Укажіть вуглевод, що входить до складу РНК. 

варіанти відповідей

глюкоза

фруктоза

галактоза

рибоза

Запитання 13

Процес, що веде у природі до утворення вуглеводів:

варіанти відповідей

 хемосинтез

  фотосинтез

  катаболізм

  дисиміляція

Запитання 14

Який процес зображено на малюнку ?

варіанти відповідей

гідроліз

денатурація

окиснення

ренатурація

Запитання 15

Вуглевод входить до складу продукту зображенго на малюнку:

варіанти відповідей

глюкоза

лактоза

мальтоза

галактоза

Запитання 16

У гарячій воді розчиняється:

варіанти відповідей

амілаза

амілопектин

крохмаль

целюлоза

Запитання 17

При розщепленні найбільше енергії виділяють сполуки:

варіанти відповідей

ліпіди

вуглеводи

білки

вітаміни

Запитання 18

До розчинних у воді сполук відносяться:

варіанти відповідей

ліпіди;

білки

моносахариди;

полісахариди.

Запитання 19

Третинна структура білка має вигляд:

варіанти відповідей

глобули

кілька з'єднаних між собою білкових молекул

спіралі

ланцюга амінокислотних залишків

Запитання 20

Гліцерин входить до складу

варіанти відповідей

а) білків

б) жирів

в) целюлози

г) нуклеотидів

Запитання 21

Запасним вуглеводом грибів є:

варіанти відповідей

глюкоза

глікоген

крохмаль

хітин

Запитання 22

До полісахаридів відносяться:

варіанти відповідей

глюкоза і сахароза

крохмаль і целюлоза

лактоза і фруктоза

рибоза і дезоксирибоза

Запитання 23

До моносахаридів належать

варіанти відповідей

глюкоза і фруктоза

сахароза і крохаль

лактоза і фруктоза

крохаль і целюлоза

Запитання 24

У клітині ліпіди виконують такі функції:

варіанти відповідей

енергетичну і будівельну

будівельну та ферментативну

ферментативну і інформаційну

 інформаційну та енергетичну

Запитання 25

Мономером нуклеїнових кислот є:

варіанти відповідей

амінокислота

нуклеотид

нуклеозид

нітратна основа

Запитання 26

Джерелом метаболічної води є:

варіанти відповідей

нуклеїнові кислоти 

полісахариди

ліпіди

білки

Запитання 27

Оберіть структурний компонент рослин. що входить до складу їх клітинних стінок

варіанти відповідей

 хітин

целюлоза

глікоген

крохмаль

Запитання 28

Структурну й захисну функції виконують такі вуглеводи

варіанти відповідей

глікоген й крохмаль

целюлоза й хітин

рибоза й дезоксирибоза

глюкоза, фруктоза

Запитання 29

Які вуглеводи відіграють важливу роль у збереженні спадкової інформації:

варіанти відповідей

Крохмаль, рибоза

Глюкоза, фруктоза,

 Рибоза, дезоксирибоза

Хітин, глікоген

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест