борошно, прісне тісто та страви з нього

Додано: 10 квітня
Предмет: Технології, 9 клас
24 запитання
Запитання 1

продукт, який отримують подрібненням у порошок зерен різних культур, це

варіанти відповідей

крупка

борошно

манка

крупа

Запитання 2

який білок борошна при взаємодії з водою надає пружності тісту?

варіанти відповідей

альбумін

глютен

крахмал

глюкоза

Запитання 3

яких типів борошна не існує в класифікації?

варіанти відповідей

хлібопекарське

кухарське

макаронне

кондитерське

столове

Запитання 4

які види борошна найчастіше використовують для випікання хлібу в промисловості?

варіанти відповідей

ячмінне

гречане

рисове

пшеничне

житнє

вівсяне

Запитання 5

борошно формується з частинок центральної зони ендосперму. Добре за хлібопекарськими властивостями і використовується для випічки булок, кондитерських і кулінарних виробів і іноді – хліба.


варіанти відповідей

другий сорт борошна

перший сорт борошна

вищій сорт борошна

оббивне

Запитання 6

борошно складається з центральної частини зерна та оболонок (8-10%), має ледь помітний сіруватий або коричневатий відтінок. За технологічними властивостями придатне для випічки хліба, пряників, хрустких хлібців, іноді печива і простих сухарів.


варіанти відповідей

вищій сорт

перший сорт

другий сорт

оббивне

Запитання 7

хімічні розпушувачі тіста

варіанти відповідей

вуглекислий амоній

дріжджі

сода

Запитання 8

прісне тісто отримало таку назву, бо до його складу не входять

варіанти відповідей

сіль

цукор

дріжджі

молоко

Запитання 9

який вид розпушувачів додається в тісто для млинців базового рецепту?

варіанти відповідей

сода

вуглекислий амоній

дріжджі

розпушувачі не додаються

Запитання 10

оберіть інгредієнти базового рецепту тіста для млинців

варіанти відповідей

борошно вищого або першого гатунку

молоко

дріжджі

сіль

цукор

яйця

Запитання 11

розташуйте послідовність дій в правильному порядку:

1 - випекти млинці на розпеченій пательні

2 - просіяти борошно

3 - змішати всі компоненти тіста вінчиком або міксером

4 - додати борошно

5 - змішати в мисці яйця, сіль та цукор

6 - влити в миску молоко

7 - процідити тісто



варіанти відповідей

3, 2, 4, 5, 6, 7, 1

4, 2, 3, 5, 6, 7, 1

5, 6, 2, 4, 3, 7, 1

Запитання 12

Тісто для млинців повинно мати консистенцію

варіанти відповідей

рідке як сік

як вершки

густе як сметана

Запитання 13

Перший млинець готується на ......

варіанти відповідей

холодній пательні

теплій пательні

розпеченій пательні

Запитання 14

для чого потрібно просіювати борошно перед приготуванням тіста?

варіанти відповідей

видалити сторонні домішки

розбити грудочки борошна

для надання виробам з борошна більш яскравого кольору

збагатити киснем повітря

щоб тісто набуло більш густої консистенції

Запитання 15

після замішування готове тісто залишають на 30-40 хвилин для

варіанти відповідей

надання йому однорідної консистенції

набухання клейковини та надання йому еластичності

надання йому кращих смакових властивостей

Запитання 16

чим відрізняється тісто для оладок від тіста для млинців?

варіанти відповідей

тісто для оладок більш густої консистенції

тісто для млинців готують з додаванням соди

тісто для оладок рідшої консиситенції

Запитання 17

оберіть інгредієнти для основного рецепту оладків

варіанти відповідей

борошно вищого або першого гатунку

яйця

сода

вода

кефір

цукор

сіль

сметана

Запитання 18

оладки смажать

варіанти відповідей

на рослинній олії

на вершковому маслі

на сухій пательні

Запитання 19

пам'ятник Галушці знаходиться у

варіанти відповідей

Тернополі

Полтаві

Ужгороді

Вінниці

Запитання 20

обов'язковий інгредієнт лінивих вареників

варіанти відповідей

варення

відварена та потовчена картопля

перетертий через сито сир

подрібнені яблука

Запитання 21

До складу основного рецепту пісочного тіста входять

варіанти відповідей

борошно, яйця, цукор, крохмаль, вершкове масло, сода

 борошно, яйця, цукор, вершкове масло

яйця, цукор, вершкове масло, борошно, сода, ванільна пудра

борошно, вершкове масло, яйця, цукрова пудра

Запитання 22

Температура замішування пісочного тіста

варіанти відповідей

  25-35°С


  5-10°С

  17-18°С

 

 25-18°С

 

Запитання 23

послідовність випікання виробів з пісочного тіста

варіанти відповідей

 формування, охолодження, замішування тіста, випікання

  замішування тіста, охолодження, формування, випікання

  замішування тіста, формування, охолодження, випікання

 охолодження, замішування тіста, формування, випікання

Запитання 24

яким шляхом розпушують пісочне тісто

варіанти відповідей

 біологічний

  хімічний

 змішаний

 механічний

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест