Боротьба з гельмінтозами людини

Додано: 20 січня 2020
Предмет: Біологія, 11 клас
Тест виконано: 486 разів
12 запитань
Запитання 1

Проміжний хазяїн- це:

варіанти відповідей

в тілі яких розвиваються личинкові стадії паразитів

в тілі яких паразити досягають статевої зрілості

тварини чи рослини в яких паразити проходять частину свого розвитку

Запитання 2

Гельмінтологія- наука про ...

варіанти відповідей

паразитичні гриби

паразитичні рослини

паразитичні черви.  

паразитичні комахи

Запитання 3

Найбільш поширеними гельмінтами є представники: 

варіанти відповідей

плоских та кільчастих червів

круглих та кільчастих червів

кільчастих червів

плоских та круглих червів

Запитання 4

До плоских червів належать :

варіанти відповідей

сисуни

шистосоми

аскариди

гострики

Запитання 5

Паразитичні стьожкові черви це:

варіанти відповідей

Ехінокок

Стьожак широкий

Ціп’як бичачий

Ціп’як свинячий

Аскарида людська

Запитання 6

Ехінокок людини оселяється  в органах :

варіанти відповідей

тонкому кишечнику

легенях

печінці

товстому кишечнику

мозку 

Запитання 7

Шляхи зараження стьожака широкого є:

варіанти відповідей

м’ясо великої рогатої худоби

м’ясо свиней

риба

м’ясо куряче

Запитання 8

Під час уживання зараженого м’яса свиней можна заразитися:

варіанти відповідей

Ціп’яком бичачим

Стьожаком широким

Аскаридою людською

Ціп’яком свинячим

Трихінелою

Запитання 9

Поширені захворювання, збудниками яких є круглі черви:

варіанти відповідей

Теніоз

Аскаридоз

Трихінельоз

Ентеробіоз

Ехінококоз

Запитання 10

Поширені захворювання, збудниками яких є сисуни:

варіанти відповідей

Фасціольоз

Аскаридоз

Шистосомоз

Опісторхоз

Ехінококоз

Запитання 11

Шляхи зараження ціп’яком бичачим:

варіанти відповідей

Під час уживання зараженого м’яса свиней

Під час поїдання зараженої риби

Під час уживання зараженого м’яса великої рогатої худоби

Через травний тракт, коли яйця потрапляють до рота з немитих рук

Запитання 12

Заходами профілактики з гельмінтозами є:

варіанти відповідей

Миття овочів перед споживанням

Дотримання правил особистої гігієни

Вживання в їжу тільки добре термічно обробленої або сильно просоленої риби

Вживання в їжу лише добре термічно обробленого м’яса

Уникати хворих тварин

Провітрювати кімнату

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест