Будова та хімічний склад яйця. Види яєць за строками зберігання та їх дефекти

Додано: 16 листопада 2023
Предмет: Технології, 11 клас
12 запитань
Запитання 1

1. Які яйця можна використовувати при приготуванні страв  на підприємствах масового харчування?

варіанти відповідей

а) курячі, перепелині;

б) качині, курячі;

в) гусячі, перепелині; 

г) качині, гусячі.

Запитання 2

2. Який білок яйця засвоюється краще? 

варіанти відповідей

а) сирий; 

б) після теплової обробки до 5 хвилин;

в) після теплової обробки до 10хвилин;

г) після теплової обробки більше 10хвилин.

Запитання 3

3. Яка маса яєць закладена у Збірнику рецептур страв? 

варіанти відповідей

а)  34 г. 

б)  40 г.

в)  38 г.

г) 50г.

Запитання 4

4. З чого складається яйце?

варіанти відповідей

а) жовток, білок, повітряна камера;

б) жовток, білок, шкаралупа, повітряна камера;

в) жовток, білок, повітряна камера, оболонки;

г) жовток, білок, повітряна камера, шкаралупа, оболонки.

Запитання 5

5. Качині та гусячі яйця не використовують, так як вони являються  джерелом: 

варіанти відповідей

а) палочки ботулінуса;

б) кишкової інфекції;

в) інфекційної хвороби – сальмонельозу;

г) інфекційної хвороби – стафілокока.

Запитання 6

6. Енергетична цінність 100 г білка: 

варіанти відповідей

а) 47 ккал; 

б) 90ккал;

в) 60ккал;

г) 55ккал.

Запитання 7

7. Жовток засвоюється організмом:

варіанти відповідей

а) на 100%;

б) на 50%;

в) на 96 %;

Г) на 90%.

Запитання 8

8. На які групи поділяють яйця?

варіанти відповідей

а) свіжі, дієтичні;

б) дієтичні, столові;

в) столові, холодильникові;

г) столові, вапнякові.

Запитання 9

9. Свіжі яйця, які  зберігалися при температурі 1- 2С

варіанти відповідей

а) не більше 30 діб;

б) не більше 20 діб;

в) до 7 діб;

г) більше 30 діб.

Запитання 10

10. До харчових неповноцінних яєць відносять:

варіанти відповідей

а) тріщини, м’ятий бік, красюк, міражні яйця;

б) тумак, м’ятий бік, присихання, виливка;

в) красюк, тумак, присихання, велика пляма;

г) тріщини, м’ятий бік, присихання, виливка.

Запитання 11

11. Енергетична цінність 100 г жовтка:  


варіанти відповідей

а) 370 ккал; 

б) 190 ккал;

в) 260 ккал;

г) 550 ккал.

Запитання 12

12. Жир яйця має температуру топлення 


варіанти відповідей

а) 45-50 °С; 


б) 80-85 °С; 


в) 34-39 °С; 


г) 50-60°С;


Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест