Ділова англійська мова з професії "Кухар;Кондитер"

Додано: 16 листопада 2022
Предмет: Англійська мова, 11 клас
Тест виконано: 211 разів
12 запитань
Запитання 1

What does the word mean "steaming"?

варіанти відповідей

is a method of cooking above the surface of boiling liquid in a covered saucepan

is dry cooking inside an oven

is cooking meat and poultry, which are placed in an oven and cooked by dry heat

is a rapid method of cooking poultry, fish, cuts of meat, sausages and kebabs by heat, the source of which may be gas, electricity, or charcoal.


Запитання 2

What does the word mean "Sautéing"?

варіанти відповідей

is frying on a pan in hot fat or oil, when the food is fried on both sides

is immersion of food in hot fat or oil

is frying when natural juices of the food are mixed with the fat or oil in the saucepan

is a rapid method of cooking poultry, fish, cuts of meat, sausages and kebabs by heat, the source of which may be gas, electricity, or charcoal.


Запитання 3

Buffet service is often called.....

варіанти відповідей

Cafeteria service

Swedish Board

Plate service


Запитання 4

What groups of people usually use the “Swedish Board”?

варіанти відповідей

Families, groups of tourists, business people, children 

As a rule this type of food service is arranged in hotels for big group of tourists, and also for conferences and congresses.


Запитання 5

What is a la carte menu?

варіанти відповідей

«according to the card»

«host’s table»

«card of the day»

Запитання 6

Is five o’clock tea an old English tradition?

варіанти відповідей

Yes

No

Запитання 7

Is English breakfast ?


варіанти відповідей

Substantial

Varied

Different

Usual

Запитання 8

Where do working people usually have their lunch?


варіанти відповідей

at home

a big cafes

at the office

at the canteen or in the nearest café or a small restaurant

Запитання 9

Where do we put the main knife and fork?


варіанти відповідей

1 cm from the edge of the table.

the side plates at the left side.

the side knives on the side plates

Запитання 10

Where do we put flowers, cruets-sets and an ashtray?


варіанти відповідей

in the centre of the side plate or at the right side of the cutlery.


on the side plates

are in the centre of the table.


Запитання 11

How many courses are there in a modern menu?

варіанти відповідей

12

5

8

9

Запитання 12

When are the appetizers served?


варіанти відповідей

served at the beginning of the meal

served hot, but can be served cold

served between the fish and the main meat courses

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест