ДКР гігієна 1

Додано: 26 листопада 2020
Предмет:
Тест виконано: 80 разів
30 запитань
Запитання 1

В статті № 30 Закону"Про забезпечення санітарно - епідеміологічного благополуччя населення" говориться про: 



варіанти відповідей

обовязкове щеплення дитячого та підліткового населення

профілактичні міри інфекційних захворювань

обовязкове провітрювання при міщень

обовязковий медичний огляд організованого населення

Запитання 2

Санітарний лікарпри перевірці готелю повинен контролювати:

варіанти відповідей

умови зберігання білизни

лікувати співробітників готелю

температурний режим готелю

умови праці співробітників готелю, санітарний стан готелю, використання прибирального інвентаря, дотримання співробітниками сан. мінімуму, збір та вивіз сміття,умови зберігання мякого інвентаря

Запитання 3

Приточно - витяжна вентиляція в приміщенні для брудної білизни повинна знаходитись:

варіанти відповідей

немає значення

зверху на стіні на відстанні від стелі 20 сантиметрів

внизу в стіні на відстанні від підлоги 20-30 сантиметрів

збоку в стінах

Запитання 4

Вимоги до усіх приміщень для збору та збереження білизни такі:

варіанти відповідей

категорична ізоляція приміщень та додержання правил гігієни співробітниками

вологе прибирання

дератизація приміщень

провітрювання примішень

Запитання 5

До роботи у готелях не допускають:

варіанти відповідей

неохайних осіб

без проходження сан. мінімуму, медичних оглядів, без спец. одягу, без проходження техніки безпеки

некультурних осіб

не бритих осіб

Запитання 6

При якій температурі води визначають її запах

варіанти відповідей

18

20

25

100

Запитання 7

До методів знезаражування води відносяться

варіанти відповідей

озонування

хлорування

коагулювання

відстоювання

Запитання 8

найбільш сприятлива для питної води температура

варіанти відповідей

 7-12

8-15

18-20

20-25

Запитання 9

Визначення смаку води проводиться при температурі:

варіанти відповідей

15

20

25

60

Запитання 10

РОзміри грунтових частинок визначають

варіанти відповідей

екологічні властивості грунту

механічні властивості грунту

хімічні властивості грунту

мінеральні властивості грунту

Запитання 11

"Повітропроникність" грунту зумовлює:


варіанти відповідей

Збагачення киснем

 Вологість

 Насиченість повітрям

Запитання 12

Забруднення грунту- це наявність в йогоскладових хімічних сполук,які не пластиві грунту

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 13

Оберіть всі заходи, які входять до комплексу санітарної охорони грунту

варіанти відповідей

законодавчі

планувальні

будівельні

технологічні

санітарне очищення грунту

виробничі

Запитання 14

Скільки комплектів робочого одягу повинен мати працівник

варіанти відповідей

1

2

3

4

Запитання 15

Для дезінфекції рук використовується засіб хлорного вапна

варіанти відповідей

0,1%

0,2%

0,5%

1%

Запитання 16

Молоко від умовно здорових щодо захворювання на туберкульоз корів з неблагополучного господарства та від реагуючих на туберкулін:

варіанти відповідей

Використовується після знезаражування  

Допускається до вживання без попередньої обробки 

Використовується для вигодовування молодняка

Підлягає технічній утилізації  

Запитання 17

Під час перевірки підприємства, що виробляє банкові консерви, перевірено цех, де металеві банки наповнюють продуктом, видаляють під вакуумом залишкове повітря та герметично закупорюють. Санітарному фельдшеру доручено відібрати проби для дослідження в лабораторії СЕС. Яку кількість проб треба відібрати при звичайних умовах:

варіанти відповідей

1 - 2 штуки 

Не менш 10 штук від партії 

5 штук кожного найменування

Всі підозрілі банки 

Запитання 18

Яка жирність молока відповідає вимогам ГОСТу 5867

варіанти відповідей

3,2%

2,5%

4%

4,2%

Запитання 19

Пастеризація це метод консервування, який передбача

варіанти відповідей

Нагрівання продуктів до температури більше 130°С

Нагрівання продуктів до температури більше 100°С

Нагрівання продуктів до температури 65-95°С 

Зменшення вологості продуктів

Запитання 20

Що розуміють під біологічною цінністю харчових продуктів

варіанти відповідей

Вміст білків, жирів, вуглеводів

Вміст вітамінів

Вміст у продуктах усіх незамінних (есенціальних) нутрієнтів

Ступінь забезпеченості потреб людини в енергії

Запитання 21

Які показники продуктів не визначають під час проведення їх органолептичного дослідження

варіанти відповідей

Кислотність

Наявність сторонніх домішок

Колір, запах

Смак

Запитання 22

В ході обстеження санітарного стану харчоблоку лікар СЕС заборонив реалізацію страв, мотивуючи це високою вірогідністю виникнення харчового отруєння. Які з перерахованих нижче страв заборонено реалізовувати в організованих колективах:


варіанти відповідей

Студні та заливні страві  

Борщі та супи на м’ясному бульйоні 

Каші молочні

М’ясні та рибні консерви

Запитання 23

Норми жіночих туалетів готелю:

варіанти відповідей

1 унітаз на 8 жінок

1 унітаз на 10 жінок

1 унітаз на 12 жінок

1 унітаз на 15 жінок

Запитання 24

Вимоги до душів готелей:

варіанти відповідей

миття панелів, підлоги

миття стін, підлоги з миючими та чистячими засобами, дезінфекція, штучне освітлення з арматурою, приточно витяжна вентиляція, хлорування гумових ковриків

хлорування гумових ковриків

тільки дезинфекція

Запитання 25

Для якісного обслуговування проживаючих у готелі повинно бути комплектів білизни:

варіанти відповідей

5

4

3

2

Запитання 26

В номерах з повним санітарним вузлом прибирання останнього проводиться:

варіанти відповідей

перед прибиранням жилих кімнат

після закінчення прибирання жилих кімнат

завжди коли присутні проживаючі

немає значення

Запитання 27

Дворові бачки для збору та вивозу сміття повинні:

варіанти відповідей

на відстанні 10  20 метрів від готелю на заасфальтованому майданчику, накриті кришками

знаходитись на відстанні від готелю 60 80 метрів, на заасфальтованому майданчику, накриті кришками

на відстанні 200 метрів від готелю та на заасфальтованому майданчику

на відстанні 100 метрів від готелю та на заасфальтованому майданчику

Запитання 28

У працівника готелю робоче місце розташоване біля передніх панелей моніторів. Під впливом електромагнітних хвиль надвисокої частотності оператори знаходяться цілий робочий день. Вкажіть найбільш чутливий аналізатор при впливі електромагнітних хвиль вказаного діапазону частот?

варіанти відповідей

Слуховий аналізатор

Тактильну чутливість

Нюховий аналізатор

Зоровий аналізатор

Запитання 29

Співробітниками санепідемстанції проводиться інструментальний та лабораторний контроль в харчоблокі готелю на наявність і ступінь забруднення кишковою паличкою:

варіанти відповідей

Дослідження змивів з рук персоналу

Інструментальні дослідження параметрів мікроклімату

Дослідження повітря на вміст вуглекислоти

Дослідження повітря на бактеріальне дослідження

Запитання 30

При виявленнi грубого санiтарного порушення помiчником санiтарного лiкаря з метою застосування штрафних санкцiй складається:

варіанти відповідей

Пропозицiя

Протокол

Попередження

Постанова

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест