До теми"УКраїнські національні страви

Додано: 6 лютого
Предмет: Трудове навчання, 8 клас
12 запитань
Запитання 1

Що сприяє міцності, витривалості і стійкості людського організму до хвороби

А. Правильне харчування

Б. Раціональне харчування в сукупності з працею і систематичними заняттями фізичною культурою.

В. Систематичне заняття фізичною культурою

варіанти відповідей

Правильне харчування


Раціональне харчування в сукупності з працею і систематичними заняттями фізичною культурою.



Систематичне заняття фізичною культурою

Запитання 2

Закінчи речення: Риба є…


варіанти відповідей

Джерелом білка та мікроелементів

Джерелом мінеральних речовин та вітамінів

Джерелом білків, амінокислот. екстрактивних речовин, вітамінів


Джерелом білка та мікроелементів, мінеральних речовин та вітамінів

Запитання 3

Закінчи речення :Якість риби можна визначити за... 


варіанти відповідей

Зовнішнім виглядом очей, луски , зябер, запахом

Зовнішнім виглядом очей, луски запахом

. Зовнішнім виглядом зябер , плавників, запахом,

Запитання 4

Назви правильну послідовність розбирання риби з кістковим скелетом


варіанти відповідей

.видаляють плавники,. видаляють зябра,     .чистять луску .видаляють нутрощі

    чистять луску,.видаляють плавники видаляють зябра,.видаляють нутрощі

видаляють зябра,     .чистять луску .видаляють плавники,видаляють нутрощі

Запитання 5

Вкажіть ознаки якого м'яса перераховані:

"М’язова тканина на розрізі волога ,липка.Консистенція м’язів в’яла,заглиблення не вирівнюєтьсяКолір м’язів червоно-коричневий

Кислуватий запах"

варіанти відповідей

.свіжого,                

охолодженого ,  

 

 замороженого,   

несвіжого

Запитання 6

Обери відповідність: картопляні супи готують на бульйоні                                         

варіанти відповідей

м’ясному, рибному,

рибному , грибному,  

відварі з овочів 

макаронних виробів

Запитання 7

Бульйон –це…

А. відвар овочів.  Б. відвар з м’яса,  В. відвар риби

варіанти відповідей

відвар овочів.  

відвар з м’яса,  

відвар риби

Запитання 8

Оберіть правильно класифікацію першої страви

"Заправні ,прозорі , пюреподібні, солодкі, молочні ,холодні"

варіанти відповідей

Характер рідкої основи


Температура подавання


Спосіб приготування

Запитання 9

вкажіть для якої страви призначені столові прибори

варіанти відповідей

для салату

для риби

для м'яса

Запитання 10

Яке зображення вказує, що "перерва у прийманні їжі, до страви ще повернусь"

варіанти відповідей
Запитання 11

Що є відмітною рисою приготування українських національних страв

варіанти відповідей

поєднання декількох видів теплової обробки страв

простий набір компонентів

щоденне вживання рідких гарячих перших страв

значне вживання борошняних виробів, 

Запитання 12

Обери правильні відповіді і закінчи речення:  Офіціанту необхідно знати …


варіанти відповідей

Технологію приготування страв, які подають до столу

Продукти, з яких ці страви виготовлено,

Правила сервірування столу

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест