Українська національна кухня

Додано: 8 лютого
Предмет: Трудове навчання, 8 клас
8 запитань
Запитання 1

Одна з найпоширеніших страв української кухні з вареного тіста з начинкою.

варіанти відповідей

деруни

вареники

фучки

Запитання 2

Одна з найпопулярніших українських страв, відома у всьому світі.

варіанти відповідей

пироги

борщ

сметана

Запитання 3

Найбільш відмітна

риса технології приготування страв в

українській кухні. Що потрібно для цього?

варіанти відповідей

ступа

піч

макітра

Запитання 4

Оберіть страви які належать до обрядових

варіанти відповідей


Галушки, гарбузова каша

Вареники, зрази

Коровай, калач

Запитання 5

Маленькі пухнасті булочки готуються з

житнього чи пшеничного тіста, перед подачею на стіл обов'язково

затовкуються часником.

варіанти відповідей

ватрушки

пампушки

голубці

Запитання 6

Забуті страви української кухні

варіанти відповідей

КОЦЮРБА, КАРМАНАДЛІ, Ґомбо́вці  

Шишки, жайворонки(сороки)

Галушки, гарбузова каша

Запитання 7

Характерні ознаки української кухні

варіанти відповідей

Значне вживання

борошняних виробів,

Споживання багато цукру

Вміст жирових продуктів

Запитання 8

Де за кордоном є пам'ятник варенику?

варіанти відповідей

Естонія

Ірландія

Канада

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест