Другі страви з овочів

Додано: 13 грудня 2022
Предмет: Трудове навчання, 8 клас
Тест виконано: 164 рази
9 запитань
Запитання 1

  В Україні цей овоч вважають другим хлібом:

варіанти відповідей

капуста

картопля

жито

квасоля

Запитання 2

Гарніри з овочів бувають:

варіанти відповідей

Прості, комбіновані, складні, додаткові

Прості, складні, скомпоновані

Прості, складені, комбінаторні, об’єднані

Запитання 3

 Гарнір – це

варіанти відповідей

Доповнення до основної страви

Доповнення до м'ясних, рибних страв, наприклад (овочі, картопляне пюре, каші).

Друга страва

Запитання 4

  Гарніри готують з

варіанти відповідей

Овочів

Круп

Макаронів

Бобів

Запитання 5

 Залежно від теплової обробки овочів страви з овочів поділяють на:

варіанти відповідей

Відварні

Тушковані

Припущені

Смажені 

Запечені

Запитання 6

 Ці овочі варять у воді без додавання солі, щоб не погіршився їх смак і пришвидшити процес варіння:

варіанти відповідей

картопля

морква

буряк

зелений горошок

капуста

Запитання 7

1.      Чому не можна варити овочі у дуже великій кількості води /вода має покривати овочі на 1-2 см/:

варіанти відповідей

При варінні у великій кількості води збільшуються втрати поживних речовин

При варінні у великій кількості води погіршується смак овочів

Запитання 8

Чому деякі овочі варять у великій кількості води (2-3 л на 1 кг овочів) в посуді з відкритою кришкою?

варіанти відповідей

Щоб зберегти вітаміни

Щоб зберегти колір

Щоб прискорити варіння

Запитання 9

Вкажи назви страв, основним компонентом яких є картопля.

варіанти відповідей

деруни

зрази

картопляні пизи

голубці

куліш

кнедлі

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест