Ф.Х. Тема 1

Додано: 29 листопада 2021
Предмет:
Копія з тесту: Ф.Х. Тема 1
15 запитань
Запитання 1

Які завдання фізіології харчування?

   

варіанти відповідей

забезпечення збалансованих раціонів

 розробка заходів для збереження і поліпшення здоров'я

 вивчення санітарних умов виробництва страв

 поліпшення і збереження здоров’я

Запитання 2

Які продукти рекомендовано підліткам багаті на кальцій?

   

варіанти відповідей

молоко, кисло – молочні продукти

 борошно, бобові

риба, м’ясо

  морські продукти

Запитання 3

Яке значення білків для організму людини?


варіанти відповідей

джерело енергії

 впливає на засвоєння вітамінів

беруть участь в обміні речовин, здатності до росту

пластичний матеріал 

Запитання 4

Яку функцію виконує шкіра людини?


варіанти відповідей

захисну

транспортну

пластичну

скорочення

Запитання 5

В яких продуктах міститься значна кількість калію?


варіанти відповідей

молоко, хліб

картопля, м'ясо, риба

риба, петрушка

буряк, яйця

Запитання 6

Фізіологія - це наука, яка вивчає...

   


варіанти відповідей

хімічні перетворення харчових речовин на енергію

сукупність заходів на втілення в життя гігієнічних норм і правил

життєві функції організму

вплив факторів зовнішнього середовища на організм людини

Запитання 7

Яке значення для організму людини вітаміну С?


варіанти відповідей

регулює обмін речовин

бере участь в окислювально –відновлювальних процесах

для нормального кровотворення

підтримує нормальний вуглеводний стан

Запитання 8

В яких продуктах багато міститься вітаміну Д?


варіанти відповідей

фруктах

овочах

борошні, шпинаті

печінці, молоці

Запитання 9

Яке значення кальцію для організму людини?

    

варіанти відповідей

регулює водний обмін в організмі

бере участь у згортанні крові

регулює осмотичний тиск

впливає на функції центральної нервової системи 

Запитання 10

Яке значення дотримання особистої гігієни працівниками?

   

варіанти відповідей

 запобігання псування сировини 

підвищення якості готової продукції

слідкування за особистим здоров’ям

запабігання виникненю харчових отруєнь і інфекцій

Запитання 11

Ненасичені жирні кислоти містяться в:

   


варіанти відповідей

баранині

оливковому та вершковому маслах

кокосовій олії

яловичині

Запитання 12

Добова потреба людини в білках становить:

     

варіанти відповідей

 50-60 г

80-100г

 60-70г

70-80г

Запитання 13

До незамінних амінокислот належать:

     

варіанти відповідей

ізолейцин, треонін

триптофан, валін

фонілаланін, метіонін

всі відповіді правильні

Запитання 14

До моносахаридів відносять:

   

варіанти відповідей

фруктоза, галактоза

сахароза, галактоза

глікоген, крохмаль

лактоза, сахароза

Запитання 15

Добова потреба людини у вітамінах становить:

    

варіанти відповідей

180-200мг

100-150 мг

50-100мг

120-165 мг

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест