Фізична складова здоров'я, 6 клас

Додано: 11 лютого 2020
Предмет: Основи здоров’я, 6 клас
Тест виконано: 451 раз
12 запитань
Запитання 1

Харчова цінність – це…


варіанти відповідей

співвідношення білкув,жирів ,вуглеводів,вітамінів та мінеральних речовин,що містяться у 100 грамах продукту;

вітаміни та мінеральні речовини,які впливають на розвиток підлітка;

характеристика,що що вказує на енергетичні властивості продукту.


Запитання 2

Харчування підлітків має:

 

варіанти відповідей


  бути дуже калорійним



містити якнайменше калорій


містити всі необхідні для нормальної життєдіяльності речовини.

 

Запитання 3

Енергетична цінність – це….


варіанти відповідей

.

препарати ,які містять енергетики у свому складі;


характеристика,що що вказує на енергетичні властивості продукту,вона вимірюється у калоріях та кілокалоріях;

продукти,що містять енергетичні добавки.

Запитання 4

Що ми відносимо до мінеральних речовин?



варіанти відповідей

кальцій,калій,натрій,залізо,йод;

залізо,рудь,фосфор,натрій,кальцій;

білки,жири,вуглеводи.


Запитання 5

До раціонального харчування відносять такі правила:



варіанти відповідей

помірність,різноманітність,збалансованість;

помірність,різноманітність,дозованість

збалансованість,ефективнфсть,наявність.


Запитання 6

. Для запобігання захворюванням органів травлення потрібно:


варіанти відповідей

їсти щодня рідкі страви;

надмірно харчуватися;

їсти багато солодощів;

 їсти обов’язково овочі і фрукти.


Запитання 7

Які з наведених поживних речовин потрапляють в організм людини разом з їжею?



варіанти відповідей

білки,жири,вугливоди;

білки,жири,вугливоди,вітаміни;

білки,жири,вуглеводи,вітаміни,мінеральні речовини.


Запитання 8

Виберіть і позначте продукти, що містять невелику кількість калорій:

а) тістечка;

б) вершкове масло;

в) огірки;

г) морська капуста;

ґ) кефір;

д) шоколадні цукерки.

варіанти відповідей

банани

вершкове масло;

огірки

морська капуста

шоколадні цукерки

тістечка

кефір

Запитання 9

У раціоні харчування людини додатковими продуктами з перелічених можуть бути:


варіанти відповідей


м'ясо


газовані напої

овочі

чізбургер

жувальні гумки

солодощі

Запитання 10

Виберіть засоби особистої гігієни


варіанти відповідей

шампунь, мило,зубна паста, гель для душу

зубна щітка,рушник,помада,шампунь, зубна паста;

мочалка,ножиці,вилка,тарілка,резинка для волосся.

Запитання 11

Що може призвести до харчових отруєнь?


варіанти відповідей


продукти,що неправильно зберігались,уражені гниллю,з пошкодженою упаковкою,консерви зі здутими кришками, термін придатності яких вийшов.



вживання великої кількості їжі,газована вода,смачні гриби,виноград.

їсти сиру їжу,вживання їжі з великим вмістом вуглеводів,

Запитання 12

Оберіть перші ознаки харчового отруєння

варіанти відповідей

слабкість

нудота

біль у животі

підвищення температури

спрага

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест