Фізичне здоров'я

Додано: 6 грудня 2020
Предмет: Основи здоров’я, 6 клас
Тест виконано: 258 разів
17 запитань
Запитання 1

В якій відповіді названі всі необхідні поживні речовини, що повинні бути в їжі підлітка 

варіанти відповідей

білки, вуглеводи, вода, мінеральні речовини.

білки, жири, вітаміни, мінеральні речовини, вода.

білки, жири, вуглеводи, вітаміни, вода, мінеральні речовини

білки, жири, вуглеводи, вода, мінеральні речовини

Запитання 2

Яка мінеральна речовина необхідна для формування кісток і міцності зубів?

варіанти відповідей

Залізо.

Калій і натрій

Йод.

Кальцій.

Запитання 3

Помірність, різноманітність, збалансованість - це принципи ...

варіанти відповідей

харчових звичок.

правильного зберігання продуктів.

смакових уподобань.

раціонального харчування.

дієтичного харчування

Запитання 4

Якими із наступних предметів гігієни не можна ні з ким ділитися?

варіанти відповідей

Вологі серветки.

Ножиці для манікюру.

Крем для рук.

Зубна щітка.

Гігієнічна помада.

Зубна паста.

Рушник.

Мило.

Запитання 5

Що таке харчова (поживна) цінність?

варіанти відповідей

характеристика, що вказує на енергетичні властивості продукту

це співвідношення білків, жирів та вуглеводів в організмі людини

це співвідношення білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінеральних речовин, що містяться у 100 г продукту

всі відповіді вірні

Запитання 6

Що таке енергетична цінність ( калорійність)?




варіанти відповідей

характеристика, що вказує на енергетичні властивості продукту

сукупність поживних речовин в організмі людини

сукупність білків, жирів, вуглеводів в організмі людини

це співвідношення білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінеральних речовин, що містяться у 100 г продукту

Запитання 7

Перші ознаки харчового отруєння — слабкість, біль у животі, пронос, нудота, блювання, підвищення температури. Вони з’являються через 2–4 години після вживання зіпсованого продукту. Як діяти за таких ознак? Дайте найбільш точну відповідь.

варіанти відповідей

При перших симптомах отруєння — викликати "швидку допомогу".

До приїзду лікаря дати хворому випити 5–6 склянок підсоленої кип’яченої води.

Хворого покласти в ліжко, щоб голова була повернута набік.

Виконати всі перелічені пункти. 

Запитання 8

Принципами раціонального харчування є різноманітність, помірність, збалансованість. Про що йдеться: правильне співвідношення всіх дібраних продуктів для щоденного споживання?

варіанти відповідей

Різноманітність

Збалансованість

Помірність

Калорійність

Запитання 9

Витривалість, сила, гнучкість, швидкість та спритність - це....

варіанти відповідей

Оздоровчі системи

Фізичні якості людини

 Види спорту

Складові здоров'я

Запитання 10

Стан повного фізичного, духовного, психологічного та соціального благополуччя - це.

варіанти відповідей

 безпека

здоров'я

 самозахист

Запитання 11

Найкраще забезпечують організм енергією … 

варіанти відповідей

А) Білки    

Б) Мінерали                   

В) Вітаміни         

Г) Вуглеводи

Запитання 12

Які основні ознаки харчового отруєння?

варіанти відповідей

А) Сонливість

Б) Біль у горлі  

В) Біль у животі

Г) Нежить 

Запитання 13

Інфекційні захворювання - це

варіанти відповідей

Хвороби, які не мають здатність передаватися від хворої людини до здорової

Хвороби, які мають здатність передаватися від хворої людини до здорової

Запитання 14

ВІЛ - це

варіанти відповідей

Синдром набутого імунодефіциту людини

Захисна реакція організму

Вірус імунодефіциту людини

Запитання 15

ВІЛ не перається через

варіанти відповідей

Повітря

Посуд

Спілкування з друзями

Кров

Запитання 16

Виділіть симптоми туберкульозу легень:

варіанти відповідей

Тривалий кашель( протягом 3-х тижнів)

Кровохаркання

Задишка та слабкість

Зубний біль

Погіршення апетиту та втрата ваги

Підвищена втомлюваність

Запитання 17

Оберіть інфекційні хвороби.

варіанти відповідей

ангіна

ВІЛ/СНІД

гепатит

зниження гостроти зору

туберкульоз

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест