Фізіологічні основи раціонального харчування.

Додано: 24 листопада 2020
Предмет:
Тест виконано: 169 разів
7 запитань
Запитання 1

Харчовий раціон повинен складатися виходячи з потреб організму:

варіанти відповідей

групи осіб, повязаних особливостями життєдіяльності і роботи;

конкретної особи;

осіб однієї раси та статевої приналежності.

Запитання 2

Регуляція процесів енергоутворення в цілому організмі здійснюється:

варіанти відповідей

системою травлення і вегетативною нервовою системами;

вегетативною нервовою і ендокринною системами;

опорно-руховою і ендокринною системами.

Запитання 3

Норми харчування людини в Україні мають враховувати:

варіанти відповідей

стать, вік, енерговитрати організму;

клімато-географічні умови проживання, вік, стать;

особливості расової приналежності, стать, енерговитрати організму.

Запитання 4

Рівень обміну речовин у людини в основному залежить від:

варіанти відповідей

віку;

статті;

характеру виконуваної нею роботи.

Запитання 5

Залежно від фізичного навантаження і енергетичних витрат виділяють:

варіанти відповідей

5 груп населення;

4 групи населення;

3 групи населення.

Запитання 6

Підставою для визначення потреби в енергії дорослого працездатного населення, за трьома віковими категоріями (18-29 років, 30-39 років, 40-59 років) є:

варіанти відповідей

особливості інтелектуального рівня розвитку;

вікові особливості обміну речовин;

різниця в культурному та фізичному розвитку.

Запитання 7

Збалансованим називається харчування, в якому забезпеченні оптимальні співвідношення:

варіанти відповідей

харчових і біологічно активних речовин;

харчових речовин і харчових волокон;

харчових речовин і біологічно активних харчових добавок.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест