фізіологія

Додано: 6 квітня 2023
Предмет:
Тест виконано: 52 рази
10 запитань
Запитання 1

Фізіологія- це


варіанти відповідей

наука, що вивчає вплив аліментарного фактора на організм людини

акономірності перетворення в організмі людини нутрієнтів їжі на енергію 

– наука про функції і процеси життєдіяльності організму в цілому, його органів, тканин і клітин

Запитання 2

Організм людини в процесі життєдіяльності постійно витрачає енергію та різні речовини. Джерелом поповнення їх є

варіанти відповідей

поживні речовини (харчові продукти)

вода

повітря

Запитання 3

Тривале припинення надходження поживних речовин веде до 

варіанти відповідей

схуднення

загибелі організму

очищення організму

Запитання 4

Потреба організму в харчових речовинах залежить від:

варіанти відповідей

травлення їжі

стану, віку, зросту, роду занять

 

дотримання вимог особистої гігієни

Запитання 5

Що наповнює організм людини енергією

варіанти відповідей

вуглеводи

білки

жири

Запитання 6

Будівельний матеріал клітин і тканин

варіанти відповідей

жири

білки

вуглеводи

Запитання 7

виконують важливі біологічні функції: захисну, енергетичну та гормональну

варіанти відповідей

білки

вуглеводи

жири

Запитання 8

Поліненасичені жири:

варіанти відповідей

горіхи, насіння, соняшникова та кунжутна олія.

оливкова та ріпакова олія, горіхи, насіння та авокадо.

жирна риба, така як скумбрія, лосось та сардини, олія насіння конопель, лляна олія, горіхи пекан та волоські горіхи

Запитання 9

Вуглеводи містяться в продуктах харчування

варіанти відповідей

в крупах, макаронних виробах з твердих сортів пшениці, цельнозерновом чорному хлібі

молоці та молочиних продуктах

рибі та рибних продуктах

Запитання 10

 В добу потрібно:

варіанти відповідей

Жири 20-30% (але не> 190 грам);

Вуглеводи 55-60% (не> 40% швидких вуглеводів);

Білки 10-15% (але не> 60 грам);


Жири 28-36% (але не> 90 грам);

Вуглеводи 50-55% (не> 10% швидких вуглеводів);

Білки 10-15% (але не> 60 грам);


Жири 28-36% (але не> 90 грам);

Вуглеводи 50-55% (не> 10% швидких вуглеводів);

Білки 20-30% (але не> 160 грам);


Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест