Фізіологія

Додано: 26 жовтня 2020
Предмет:
Тест виконано: 1 раз
12 запитань
Запитання 1

Який відсоток від загальної кількості добового раціону припадає на обід?

варіанти відповідей

15-20%

40-45%

20-30%

Запитання 2

Які продукти є головним дерелом вітамінів А, Д, В2,В6?


варіанти відповідей

Кисломолочні

Молочні

Рослинні

Запитання 3

Жовтий колір жовтка обумовлений значним вмістом в ньому....

варіанти відповідей

Мелатоніну

Каротину

Амілази

Запитання 4

Вміс яких солей у воді обумовлює її жорсткість?

варіанти відповідей

Натрію

Кальцію

Магнію

Запитання 5

Який оптимальний проміжок часу повинен бути між прийомами їжі?

варіанти відповідей

1-2 години

3-4 години

4-5 годин

Запитання 6

Який обєм їі, щовживає людина протягом дня має складати в середньому...

варіанти відповідей

2,5 - 3,5 кілограм

1,5 - 2 кілограма

3 - 4 кілограм

Запитання 7

Розподіл їжі протягом дня за часом, обсягом і калорійністю називається...

варіанти відповідей

Раціон харчування

Перерозподіл харчування

 Режим харчування


Запитання 8

Який продукт має високу харчову і біологічну цінності та містить в оптимально-збалансованому стані всі компоненти, що необхідні для розвитку живого організму

варіанти відповідей

Риба

Яйце

Фрукти

Запитання 9

Речовини що стимулюють шлункову секрецію, збуджують центральну нервову і серцево-судинну систему, подразнюють печінку і нирки називаються

варіанти відповідей

Екстрактивними

Поживними

Подразнюючими

Запитання 10

Своєчасне забезпечення організму доброякісною їжею, яка містить оптимальну кількість і в оптимальному співвідношенні харчові речовини, необхідні для його розвитку та функціонування називається 

варіанти відповідей

Дієтичне харчування

Правльне харчування

Раціональним харчуванням


Запитання 11

До складу якого продукту входять до 20 добре збалансованих амінокислот?

варіанти відповідей

Молоко

Сир

Масло

Запитання 12

Які продукти   володіють високими смаковими якостями, містять антибіотичні речовини, подавляють ріст гнильних мікробів і здійснюють нормалізуючий вплив на кишечку мікрофлору

варіанти відповідей

Цукристі

Хлібобулочні

Молочні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест