До засвоюваних (доступних) вуглеводів належать
До незасвоюваних (недоступних) вуглеводів належать:
Вуглеводи виконують такі функції:
Для запобігання утворення в організмі недоокислених продуктів жирів необхідно забезпечити надходження з їжею:
Який вуглевод не потребує інсуліну для засвоєння
Який вуглевод нормалізує життєдіяльність корисної мікрофлори укишечнику
Який вуглевод збільшує глікемічну криву?
Надлишок доступних вуглеводів призводить до виникнення:
Надлишок доступних вуглеводів призводить до:
Надмірне споживання вуглеводів потребує збільшення споживання для нормалізації вуглеводного обміну:
Які продукти мають низький глікемічний індекс
Які продукти мають високий глікемічний індекс
Які продукти мають середній глікемічний індекс
Надлишок харчових волокон
Дефіцит харчових волокон
Вуглеводи можуть синтезуватися в організмі із
Добова потреба у вуглеводах
Натуральні замінники цукру - це
Вітаміни - це
Вітаміни:
Водорозчинні вітаміни - це
Жиророзчинні вітаміни - це
вітаміноподібні сполуки - це
Захворювання, пов'язане з дефіцитом вітаміну А
Джерела вітаміну А
Вітаміни групи В
При дефіциту в організмі вітаміну Д необхідно включати до раціону:
Добова потреба людини у вітаміні С становить
Технологічний процес кулінорної обробки продуктів рослинного походження найбільше впливає на вітамін:
Мінеральні речовини поділяються на :
Кровотворні елементи - це
Елементи, які пов'язані із ендемічними захворюваннями - це
Елементи, які пов'язані із кісткоутворенням - це
Мінеральні речовини, які підтримують кислотно – лужну рівновагу та осмотичний тиск крові - це
Кальцій
Калій:
Натрій
Фосфор
Хлор
Магній
Кобальт
Фтор
Залізо
Мідь
Йод
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома