Фолдінг білка. Роль шаперонів. Посттрансляційна модифікація білків

Додано: 6 грудня 2022
Предмет: Біологія, 10 клас
Тест виконано: 320 разів
6 запитань
Запитання 1

Процес спонтанного згортання поліпептидного ланцюга має назву

варіанти відповідей

фолдінг

гліколіз

фотоліз

лізис

Запитання 2

Яка структура білка, що обумовлює його властивості й функції

варіанти відповідей

первинна

вторинна

третинна

четвертинна

Запитання 3

Порушення третинної структури білка називається

варіанти відповідей

ренатурація

денатурація

деструкція

Запитання 4

Які структури допомагають синтезованим білкам згортатися в правильну конформацію

варіанти відповідей

шаперони

коферменти

дегідролази

синтетази

Запитання 5

До посттрансляційних модифікацій білків відносяться:

варіанти відповідей

ацетилювання

фосфорилювання

глікозилювання

дезамінування

Запитання 6

Мембранні білки або секреторні білки, синтезуються на рибосомах, пов’язаних з

варіанти відповідей

мембранами ендоплазматичного ретикулуму

мембранами апарату Гольжжі

полісомами

лізосомами

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест