Формування тістових заготівок

Додано: 4 червня
Предмет: Технології, 10 клас
10 запитань
Запитання 1

Метою операції формування тістових заготовок є

варіанти відповідей

виготовлення тістовтх заготовок певної маси і форми, а також розпушення їх перед посадкою у піч

надання їм форми, передбаченої нормативною документацією для даного виробу

активізація життєдіяльності жріжджових клітин у рідкому живильному серидовищі

Запитання 2

формування заготовок для виробів круглої форми з пшеничничного сортового борошна здійснюється

варіанти відповідей

 тістоокруглювачами

стрічковими транспортерами

тістоформувальними манинами

Запитання 3

за способом випікання який буває хліб

варіанти відповідей

череневий (подовий) і формовий

тільки формові

тільки подові

Запитання 4

Заготовки для батонів, батоноподібних виробів, плетінок формуються

варіанти відповідей

спеціальні машинах А2-ХПО/7, С-500, на яких тістова заготовка розкочується у млинець і закручується у листовий рулон.



тістоокруглювальні машинами, які надають кулеподібну форму.

тістозакатними машинами, які надають заготовкам циліндричної або сигароподібної форми.



Запитання 5

На якість формування заготовок впливає

варіанти відповідей

вологість тіста

 зазор між валками

маса шматка тіста

гатунок борошна

Запитання 6

Заготовки для хліба круглої форми з житнього і житньо-пшеничного борошна набувають необхідної форми під час

варіанти відповідей

вистоювання в круглих касетах.

вистоювання в формах

вистоювання на хлібопекарських листах

Запитання 7

Надмірний зазор між валками призводить до

варіанти відповідей

до розпливчастого хліба, з недостатньою розвинутою пористистю

до нерівномірності структури м’якушки, появи в ній порожнин.



до липкого на дотик м'якишу та погіршення аромату і фізичних властивостей

Запитання 8

Для більшості видів здобних виробів тістові заготовки формуються

варіанти відповідей

за допомогою округлювальних машин

за допомогою тістозакатної машини

вручну

всі відповіді правельні

Запитання 9

Незначне підсихання поверхні заготовки під час попереднього вистоювання сприяє

варіанти відповідей

кращому проходженню операції надання їй остаточної форми.



погіршенню форми тістової заготовки під час формуванняїї

потрібно запобігати підсихання поверхні заготовки

Запитання 10

Що відбувається з тістовою заготовкою під час операції формування

варіанти відповідей

рівномірно розподіляються газоподібні складові, що покращує структуру пористості виробів

заготовка добре утримує надану їй форму під час вистоювання і випікання.

Всі варіанти правельні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест