Гарніри, види, особливості приготування

Додано: 26 лютого
Предмет: Трудове навчання, 8 клас
Копія з тесту: гарніри
10 запитань
Запитання 1

Слово "гарнір" французького походження , означає:

варіанти відповідей

Прикрашати

Готувати

Смажити

Варити

Запитання 2

Яка вимога під час роботи з гарячою рідиною та гарячим посудом помилкова?

варіанти відповідей

при закипанні рідини зменшити вогонь

гарячий посуд брати прихватками

рідину в каструлю доливати до самого верху

відкривати кришку, тримаючи від себе

Запитання 3

Картопляні котлети, кабачки смажені, капуса відварна це гарнір..

варіанти відповідей

складний

додатковий

комбінований

простий

Запитання 4


Обери правильні вимоги безпеки під час приготування їжі:

варіанти відповідей

при нарізанні продуктів пальці тримають на відстані від леза ножа

передавати ніж один одному лезом уперед

консервні банки відкривають спеціальним ключем

нарізку харчових продуктів виконувати на обробній дошці

Запитання 5

Оберіть простий гарнір


варіанти відповідей

варена картопля

плов

рис і тушкована капуста

картопля смажена та зелений горошок

Запитання 6

Яка страва зображена на малюнку?

варіанти відповідей

деруни

картопляні кульки

смажена картопля

галушки картопляні

Запитання 7

Свіжі, солоні, мариновані, консервовані овочі та плоди масою по 25, 50, 75 гр на порцію це гарнір -

варіанти відповідей

комбінований

простий

додатковий

складний

Запитання 8

Страви з м’яса, риби краще засвоюються з гарнірами:



варіанти відповідей

з макаронних виробів

з овочів

з круп

всі відповіді правильні

Запитання 9

Важливо вживати жири тому що вони...

варіанти відповідей

є запасом енергії

забезпечують теплоізоляцію

є будівельним матеріалом

входять до складу гормонів

Запитання 10

Важливо вживати білки тому що вони...

варіанти відповідей

 є запасом енергії

забезпечують теплоізоляцію

 є будівельним матеріалом

 входять до складу гормонів

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест