Гарніри з картоплі, овочів і грибів сучасного ресторану.

Додано: 22 вересня 2023
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 46 разів
12 запитань
Запитання 1

1.Гарні́р це-

варіанти відповідей

доповнення до м'ясних, рибних страв

м'ясні, рибні та овочеві страви запечені

гарячі напої

соуси

Запитання 2

2.Гарніри з овочів можуть бути 

варіанти відповідей

простими, комбінованими і роширеними

простими, комбінованими і складни­ми. 

дрібно нарізаними , комбінованими і складни­ми. 

простими відвареними , комбінованими смаженими і складни­ми. 

Запитання 3

3.До страв з жирного м'яса і птиці використовують 

варіанти відповідей

тушковану картоплю, квашену капусту, овочі, тушковані зі сметаною

відварну картоплю, картопляне пюре, овочі в мо­лочному соусі

тушковану, квашену капусту, овочі, тушковані з то­матною пастою

відварну моркву, пюре із селери, овочі в мо­лочному соусі

Запитання 4

№4.До страв з нежирного м'яса краще подавати гарніри 

варіанти відповідей

смажену картоплю, картопляне пюре, овочі в мо­лочному соусі

відварну картоплю, картопляне пюре, овочі в мо­лочному соусі

відварну картоплю, шпинатне пюре, овочі в томатному соусі

картопля смажена, зелений горошок або квасоля відварні; 

Запитання 5

№5.Гарніри з капусти, брукви і ріпи не подають до:

варіанти відповідей

рибних страв

страв з птиці

страв з мяса смаженого

страв з субпродуктів

Запитання 6

№6.Норма гарніру на порцію 

варіанти відповідей

120гр

220 гр

150 гр

250гр

Запитання 7

№7.Картопля, смажена різними способами, є хорошим гарніром до 

варіанти відповідей

вареної риби

смаженої риби

тушкованого мяса

варених субпродуктів

Запитання 8

№8.Відварені капустяні та інші овочі служать гарніром до

варіанти відповідей

припущених, тушкованих і смажених страв з м'яса і птиці.

відварних, припущених субпродуктів та тушкованих і смажених страв з м'яса і птиці.

відварних, припущених, тушкованих з мяса та смажених страв з риби.

відварних, припущених, тушкованих і смажених страв з м'яса і птиці.

Запитання 9

№9.Овочі припущені, заправлені маргарином або молочним соусом, використовують як гарнір до 

варіанти відповідей

оселедця маринованого

тушкованої риби

відвареної і фаршированої риби

смаженої і фаршированої риби

Запитання 10

№10.Завитки або розани із протертої картоплі з маслом і жовтком змастити льєзоном і запекти це

варіанти відповідей

паве

пармонтьє

дюшес

сабле

Запитання 11

№11.Масу для дофіна сформовати у формі сигар по 60 г, панірувати у борошні й обсмажити у фритюрі.

варіанти відповідей

лорет

дофін

маркіз

берні

Запитання 12

№12.Картоплю, не обчищаючи, промити, обсушити, зварити на парі, нарізати кружечками завтовшки 0,5 см, обсмажити в олії з часником , посолити, посипати петрушкою це

варіанти відповідей

соте

ліонез

провансаль

саввой

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест