Гарячі напої. Бутерброди. Підсумковий тест

Додано: 15 грудня 2023
Предмет: Технології, 5 клас
26 запитань
Запитання 1

Бутерброд, який складається зі скибочки хліба або булки з яким-небудь з продуктів (сиром, ковбасою, шинкою, м'ясом, ікрою, консервами, рибою тощо) - це ...

варіанти відповідей

бутерброд відкритого виду;

бутерброд закритого виду.

Запитання 2

Прості бутерброди - це

варіанти відповідей

бутерброди, які готують з одного виду продуктів, наприклад бутерброд із маслом, із ковбасою , із сиром тощо;

бутерброди, які дуже прості в приготуванні, тому не потребують спеціальних навичок.

Запитання 3

Маленькі за розмірами бутерброди різної форми: круглі (діаметром 5-6 см), трикутні, квадратні, прямокутні (розміром не більше сірникової коробки)

варіанти відповідей

Прості бутерброди

Закусочні

Запитання 4

Всі продукти для приготування бутербродів нарізають не раніше ________ до подавання на стіл

варіанти відповідей

15-20хв.

20-30хв.

30-40хв.

Запитання 5

Хліб нарізають рівномірної товщини приблизно 0,5 см

варіанти відповідей

для відкритих бутербродів

для закритих бутербродів

для закусочних бутербродів

Запитання 6

Продукти для бутербродів повинні бути -

варіанти відповідей

свіжими

тонко нарізаними

поєднуватися за смаком

поєднуватися за кольором

Запитання 7

Відгадайте бутерброд

варіанти відповідей

закритий

відкритий

гамбургер

закусочний

Запитання 8

Сендвіч -

варіанти відповідей

холодний бутерброд

гарячий бутерброд

Запитання 9

Передавати ножі й виделки потрібно…

варіанти відповідей

лише ручкою до себе

лише ручкою вперед

обережно на відстані

положити на поверхню і відійти

Запитання 10

Як перекладається слово "бутерброд"?

варіанти відповідей

сир і ковбаса

булка з маком

шинка і овочі

хліб і масло

Запитання 11

Основна відмінність від білого до чорного чаїв у способі

варіанти відповідей

сушення

в'ялення

ферментацї

подрібнення

Запитання 12

На упаковках імпортованого чаю вищої якості, що виготовляють з бруньок, які не розпустилися, ставлять позначку

варіанти відповідей

T - tip

P - pekol

О - Orangе

F - flowery

Запитання 13

Пінка на поверхні чаю -

варіанти відповідей

показник якості чаю

показник перестороги до свіжості чаю

показник виду чаю

показник якості води

Запитання 14

Блискуча плівка на поверхні чаю -

варіанти відповідей

показник якості чаю

показник перестороги до свіжості чаю

показник виду чаю

показник якості води

Запитання 15

Якої характеристики сортів чорного чаю немає

варіанти відповідей

БУКЕТ

ПЕРШИЙ СОРТ

ДРУГИЙ СОРТ

ТРЕТІЙ СОРТ

ВИЩИЙ СОРТ

Правильної відповіді немає

Всі відповіді правильні

Запитання 16

Яка правильна послідовність при заварюванні листкового чаю:

варіанти відповідей

 сполоснути заварний чайник кип'ятком, відміряти потрібну кількість чаю, залити кип'ятком до отворів у носику чайника, накрити на 5 хвилин і потім додати ще води

відміряти потрібну кількість чаю, засипати в порцеляновий чайник, залити кип'ятком.

відміряти потрібну кількість чаю, залити кип'ятком до отворів у носику чайника, накрити на 5 хвилин і потім додати ще води.

Запитання 17

При приготуванні яких напоїв вікористовують плоди дерева какао?

варіанти відповідей

Какао, кава, горячий шоколад

Горячий шоколад, какао

Кава, какао

Запитання 18

Як називається кава в яку додають морозиво?

варіанти відповідей

лате

капучино

 еспрессо

глясе

Запитання 19

На базі якої кави готують всі кавові напої?

варіанти відповідей

Арабіка

Капучіно

Еспресо

Робуста

Запитання 20

Чому до кави подають воду?

варіанти відповідей

Для смаку.

Для відновлення водного балансу.

 Для того щоб змити рештки кави з зубів.

Для настрою)

Запитання 21

Маркування яйця См розшифровується -

варіанти відповідей

Яйце столове маленьке

Яйце столове дрібне

Яйце сортове маленьке

Яйце сортове дрібне

Запитання 22

Яйця в холодильнику можуть зберігатися при температурі від 0 до +8°C

варіанти відповідей

60 днів

45 днів

90 днів

120 днів

Запитання 23

Свіжість яйця можна перевірити:

варіанти відповідей

за допомогою холодної води

розбивши в невелику посудину та оглянувши вміст

обертаючи його навколо осі

потрусивши

Запитання 24

Повітряна камера всередині яйця з часом

варіанти відповідей

зменшується

збільшується

Запитання 25

Гамбургер від фішбургера відрізняється:

варіанти відповідей

Формою

Начинкою

Приготуванням 

Запитання 26

Приміщення, в якому готують їжу називається

варіанти відповідей

кухня

їдальня

ресторан

кафе

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест