Технологія приготування каш

Додано: 17 квітня 2020
Предмет: Технології, 5 клас
Тест виконано: 136 разів
10 запитань
Запитання 1

Технологія приготування каш


варіанти відповідей

зернова культура;

подрібнене зерно.

Запитання 2

За типом обробки розрізняють  крупи

варіанти відповідей

шеретовані, шліфовані й поліровані,

цілі, подрібнені і у вигляді пластівців

шеретовані, шліфовані й поліровані,

цілі, подрібнені і у вигляді пластівців

Запитання 3

Характер обробки манної крупи


варіанти відповідей

Розмелювання твердих сортів пшениці

Розмелювання зерен кукурудзи

Шліфована, подрібнена пшениця

Запитання 4

За консистенцією каші діляться на:

варіанти відповідей

розсипчасті та в'язкі;

в'язкі та рідкі;

розсипчасті, в'язкі, рідкі;

Запитання 5

ЯКА каша допомагає при алергічних реакціях? 

варіанти відповідей

Пшоняна

Ячна

Манна

Вівсяна

Запитання 6

Вівсянка родом з якої країни?

варіанти відповідей

з Великобританії

з Шотландії

з України

Запитання 7

Яка каша займає лідируючу позицію за вмістом в собі складних вуглеводів? 

варіанти відповідей

кукурудзяна

ячна

рисова

пшоняна

Запитання 8

Яку крупу виготовлено з пшениці?

варіанти відповідей

манну та пшеничну

пшеничну та ячневу 

ячневу та перлову 

манну та перлову

Запитання 9

Яка каша дуже корисна для шлунково-кишкового тракту? ЇЇ регулярне вживання знижує кислотність шлункового соку, а також активізує роботу мозку, поліпшуючи пам'ять і мислення.

варіанти відповідей

Рисова

Вівсяна

Манна

Кукурудзяна 

Запитання 10

Технологія приготування манної каші

варіанти відповідей

1 склянка крупи, 2 склянки води; варити 15-20 хв.

2 склянка крупи, 1 склянки води; варити 15-20 хв.

1-2 ложки крупи , 1 склянку води, варити 4хв.

1-2 ложки крупи , 1 склянку води, варити 15 хв.

 

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест