Геннетично модифіковані організми (ГМО)

Додано: 16 березня 2021
Предмет: Екологія
Тест виконано: 518 разів
10 запитань
Запитання 1

Термін «генетично модифіковані продукти» (генетично модифіковані організми) найчастіше застосовується стосовно до ......., які вирощуються для споживання в їжу людьми або тваринами, застосовуючи при цьому найсучасніші методи в молекулярній біології.

варіанти відповідей

мікроорганізмів

рослин

тварин

грибів

Запитання 2

Причини,що сприяли створеннюГМО (2 відповіді)

варіанти відповідей

розвиток науки генетики

випадкова мутація

зростання чисельності населення

підвищення різноманітності організмів

Запитання 3

Аргументи на користь ГМО

варіанти відповідей

 ГМО не були достатнім чином протестовані

Перенесення генів при генної інженерії більш непередбачуваний, ніж при природному схрещуванні.

Генетичні технології допомагають збирати багатший урожай, використовувати менше добрив, пестицидів, отримувати продукти з великою кількістю поживних речовин.

Технології ГМО дозволяють створити потрібний генотип негайно, в поточному поколінні

Запитання 4

Вперше трансгенні пррдукти були розроблені в :

варіанти відповідей

 Китаї

США

Росії

 Японії

Запитання 5

Обєктами біотехнології можуть бути різні організми. Який організм використовується для отримання антибіотика "Пеніцилін"

варіанти відповідей

Віруси

Гриби

Бактерії

Ензими

Запитання 6

Виберіть всі продукти біотехнології

варіанти відповідей


Машинні шини, гумові вироби

Стійкі до хвороб помідори

Корми, вітаміни для тварин

Підручники, канцтовари

Нафта, газ

Запитання 7

Виберіть характерні ознаки технології створення ГМО (2 відповіді)

варіанти відповідей

потребує незначного часу для виведення нових форм

працює одразу з кількома тисячами генів

використовується близько 5 тисячі років

працює з одним геном

Запитання 8

Генетично модифіковані бактерії виробляють

варіанти відповідей

інсулін

дріжджі


інтерферони

гемоглобін

Запитання 9

Розмістіть подій за часом виникнення від найдавніших: 

А. люди збирали те, що давала природа та що можна було вжити в їжу — плоди, листя, насіння;

Б. почали зберігати окремі види дерев, чагарників, трав, які давали їм їжу;

В. примітивне землеробство, коли люди почали розкидати насіння корисних рослин і збирати урожай

варіанти відповідей

1А, 2Б, 3В

1А, 2В, 3Б

1В, 2А, 3Б

1Б, 2В, 3А

Запитання 10

Чим ГМО можуть бути кращі:Чим ГМО можуть бути кращі:

варіанти відповідей

вони стійкіші до хвороб та шкідників;

стійкі до дії гербіцидів, а отже - бур’янів

більш поживні - містять більше вітамінів чи корисних олій

менш поживні

потребують особливого догляду

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест