Гігієна харчування. Харчові отруєння.

Додано: 18 травня 2023
Предмет: Основи здоров’я, 7 клас
Тест виконано: 19 разів
4 запитання
Запитання 1

Причиною інфекційного харчового отруєння може стати

варіанти відповідей

вживання прострочених продуктів

недотримання правил гігієни під час вживання їжі

їжа, не заражена патогенними бактеріями

Запитання 2

Характерні симптоми отруєння

варіанти відповідей

кашель

нудота

запаморочення

блювання

підвищена температура тіла

спрага

діарея

слабкість

Запитання 3

перші ознаки харчового отруєння після вживання несвіжого продукту з'являються

варіанти відповідей

через 10 хвилин

через добу

через 2 години

Запитання 4

Правильний алгоритм дій при отруєнні

варіанти відповідей

1.Прийняти активоване вугілля. 2. Видалити зі шлунка їжу, що отруює організм (промити шлунок слабким розчином теплої води та харчової соди). 3.Пити багато чистої кип’яченої води, адже під час отруєння відбувається зневоднення організму

.Необхідно видалити зі шлунка їжу, що отруює організм (промити шлунок слабким розчином теплої води та харчової соди). 2.Після цього слід прийняти активоване вугілля (сорбенти).3. Пити багато чистої кип’яченої води, адже під час отруєння відбувається зневоднення організму.

1.Пити багато чистої кип’яченої води, адже під час отруєння відбувається зневоднення організму. 2. Видалити зі шлунка їжу, що отруює організм (промити шлунок слабким розчином теплої води та харчової соди).3.Прийняти активоване вугілля

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест