Гігієнічні вимоги до обладнання, інвентарю посуду та тари

Додано: 13 лютого 2022
Предмет:
Тест виконано: 550 разів
20 запитань
Запитання 1

Знищення в середовищі, в якому знаходиться людина, або видалення з нього патогенних і умовно-патогенних мікроорганізмів:


варіанти відповідей

дезінфекція

дезінсекція

дератизація

Запитання 2

Прибирання території ЗРГ проводиться:

варіанти відповідей

щогодини

один раз у два дні

щодня

Запитання 3

Строк зберігання відходів у холодну пору року (за температури +5°С і нижче) не повинен перевищувати:


варіанти відповідей

однієї доби

трьох діб

двох діб

Запитання 4

Строк зберігання відходів теплої пори за температури вище від +5 °С - не більше:


варіанти відповідей

однієї доби

трьох діб

двох діб 

Запитання 5

На підприємствах ресторанного харчування забороняється проводити:


варіанти відповідей

хімічну дератизацію

фізичну дератизацію

біологічну дератизацію

Запитання 6

При проведенні хімічної дезінфекції, необхідно дотримуватися таких умов:


  

варіанти відповідей

використовувати дезінфекційний препарат тільки в рідкому стані

використовувати дезінфекційний препарат в рідкому, твердому або газоподібному стані

застосовувати механічні засоби

Запитання 7

Вибрати неправильні твердження, щодо санітарних вимог до утримання приміщень закладів ресторанного господарства:


варіанти відповідей

у кожному виробничому приміщенні повинні бути раковини для миття рук з підведеною через змішувачі гарячою і холодною водою, обладнані пристроями для ополіскування рук дезінфекційним розчином, а також мило, електрорушники, паперові рулонні рушники або індивідуальні серветки

у м’ясному, рибному, овочевому цехах підлогу належить мити в міру забруднення, але не рідше ніж два рази за робочий день гарячою водою з додаванням мийних засобів, а в кінці робочого дня дезінфікувати 1%-ним розчином хлорного вапна або іншим засобом

дезінфекцію приміщень кондитерського цеху проводять 10%-ним розчином хлорного вапна або іншими засобами

Запитання 8

Тимчасове зберігання харчових відходів до моменту їх вивезення не повинне перевищувати:


варіанти відповідей

24 год

12 год

48 год

Запитання 9

У м'ясному та рибному цеху роблять санітарне прибирання:


варіанти відповідей

2 рази за зміну

2 рази в тиждень

в кінці робочої тижня

Запитання 10

До фізичних методів дезінфекції відносять:


варіанти відповідей

механічні, термічні, променеві

радіоактивні, ультрафіолетові, біологічні

хімічні, біологічні, променеві

Запитання 11

Види дезінфекції:


варіанти відповідей

профілактичні, планові, лікувальні

профілактичні, поточні, прикінцеві

попереджувальні, лікувальні, післяепідемічні

Запитання 12

Для миття столового посоду ручним способом використовують:


варіанти відповідей

двосекційні ванни

трисекційні ванни

чотирьохсекційні ванни

Запитання 13

Для дезінфекції столового посуду використовують:


варіанти відповідей

 0,2% розчин хлорного вапна

0,2% розчин хлораміну

всі відповіді вірні

Запитання 14

Дезінфекцію робочого обладнання та інвентарю проводять:


варіанти відповідей

1 раз на зміну

1 раз на тиждень

1 раз в місяць

Запитання 15

До немеханічного обладнання відносять:


варіанти відповідей

виробничі столи, шафи для сухих продуктів, сушильні шафи

ванни для миття посуду, колоди для розрубування мяса, розробні дошки

всі відповіді вірні

Запитання 16

Миття скляного посуду та приборів проводиться при наступному режимі:


варіанти відповідей

миття у воді при температурі не нижче 40С з додаванням миючих засобів

обполіскування проточною водою не нижче 65С

всі відповіді вірні

Запитання 17

Розробні дошки та інший дев'яний інвентар:


варіанти відповідей

кип’ятять 10 хв у 2% розчині кальцинованої соди

ошпарюють у 2% розчині кальцинованої соди

миють у 2% розчині кальцинованої соди, 0,2%  розчині хлорного вапна

Запитання 18

Робочі столи в кінці робочої зміни:


варіанти відповідей

обробляють 0,2% розчином хлорного вапна

обробляють мийними засобами та змивають чистою водою

миють у 2% розчином кальцинованої соди

Запитання 19

Комплекс профілактичних і винищувальних заходів для знищення комах і захисту від них називають:


варіанти відповідей

дезінфекцією

дератизацією

дезінсекцією

Запитання 20

Для покращення обробки харчових продуктів та розмежування технологічних процесів, розробні дошки та ножі:


варіанти відповідей

сортують

обробляють дезінфікуючими засобами

маркують

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест