Годівля сільськогосподарських тварин 1

Додано: 21 квітня 2020
Предмет: Технології
Тест виконано: 60 разів
15 запитань
Запитання 1

Годівля - це:

варіанти відповідей

живлення сільськогосподарських тварин, яке організовує та регулює людина

тваринництво провідна галузь сільськогосподарського виробництва, від якої одержують продукти харчування та сировину для промисловості

фізіологічна функція, невід’ємна частина обміну речовин, яка включає споживання корму, перетравлення і всмоктування поживних речовин та їх використання тваринним організмом на різні життєві процеси

відношення перетравних поживних речовин до спожитих з кормом виражене у відсотках 

Запитання 2

Хімічний склад кормів – це:

варіанти відповідей

цукор, крохмаль 

вода, суха речовина, зола, азотовмісні речовини, безазотисті речовини, біологічно активні речовини 

протеїн, клітковина, БЕР, крейда

протеїн, жир, сіль, клітковина

Запитання 3

Живлення – це:

варіанти відповідей

здатність корму задовольняти різнобічні потреби тварин поживних речовин

азотисті речовини корму

фізіологічна функція, невід’ємна частина обміну речовин, яка включає споживання корму, перетравлення і всмоктування поживних речовин та їх використання тваринним організмом на різні життєві процеси

побудова клітин і тканин 

Запитання 4

Коефіцієнт перетравності -  це:

варіанти відповідей

відношення перетравлених поживних речовин до спожитих з кормом виражене у відсотках

поживні речовини, які в результаті травлення надходять у кров і лімфу

здатність корму задовольнити потребу тварин у поживних речовин;

протеїн, жир, клітковина 

Запитання 5

Тваринництво - це:

варіанти відповідей

живлення сільськогосподарських тварин, яке організовує та регулює людина

забезпеченість тварин в енергії

властивість корму задовольнити потребу тварин в амінокислотах

провідна галузь сільськогосподарського виробництва від якої одержують високо цінні продукти харчування та сировину 

Запитання 6

Загальна поживність корму - це:


варіанти відповідей

скільки частин перетравлених без азотистих речовин припадає на кожну частину перетравленого протеїну 

життєво необхідні біологічно активні речовини, які спричиняють вплив на різнобічні функції організму

здатність його задовольнити потребу тварини в органічній речовині, яка містить доступну для організму енергію

властивість корму забезпечувати потребу тварин у амінокислотах

Запитання 7

Протеїнова поживність - це:

варіанти відповідей

властивість корму забезпечувати потребу тварин у амінокислотах

поживні речовини, які в результаті травлення надходять у кров і лімфу

побудова нових клітин і тканин

жир, цукор, крохмаль

Запитання 8

Вівсяна кормова одиниця:

варіанти відповідей

один кілограм вівса середньої якості, продуктивна дія якого за жировідкладення дорослого вола становить 150 грамів жиру

здатність його задовольнити потребу тварин в органічній речовині, яка містить доступну для організму енергію

поживність одного кілограма перетравного крохмалю продуктивна дія якого за жировідкладенням дорівнює 248 г

здатність його задовольнити потребу в органічній речовині 

Запитання 9

Крохмальний еквівалент:


варіанти відповідей

властивість корму забезпечити потребу тварин у амінокислотах

здатність його задовольняти потребу в органічній речовині

поживність одного кілограма перетравного крохмалю, продуктивна дія до якого за жировідкладенням дорівнює 248 г.

крохмаль, цукор, жир .

Запитання 10

Визначення перетравності поживності кормів проводять з використанням методів :

варіанти відповідей

прямий

побічний

прямий, побічний, інертними речовинами

побічний, прямий, простий 

Запитання 11

Суть балансового методу полягає:

варіанти відповідей

зміна в складі тіла тварин визначають за різницею між тим, що тварина отримала з кормом і що виділила з організму

забезпечення оптимального співвідношення поживних речовин у раціоні 

забезпеченість тварин в енергії;

за балансом азоту і вуглецю, а також енергії при проведенні балансового досліду

Запитання 12

Поживність -  це:

варіанти відповідей

 виконання роботи ;

регулювання обмінних процесів у організмі ;

підтримання відповідної температури тіла ;

здатність корму задовольняти різнобічні потреби тварин у поживних речовинах .

Запитання 13

Фактори, що впливають на склад кормів :

варіанти відповідей

кліматичні умови, ґрунтові умови, видові та сортові особливості агротехніка вирощування, строки збирання, технологія заготівлі тривалість та умови зберігання підготовка кормів до згодовування

кліматичні умови, строки збирання, підготовка кормів до згодовування, вгодованість

фізичне навантаження, видові та сортові особливості ;

фізіологічний стан, видові та сортові особливості, агротехніка технологія заготівлі .

Запитання 14

Комплексна оцінка - це:

варіанти відповідей

забезпечення тварин в енергії ;

здатність задовольнити в органічній речовині ;

оцінка поживності кормів за комплексом показників із урахуванням їх  кількості і співвідношення, а також їх взаємного впливу і впливу на тварину в цілому ;

БЕР, клітковина, цукор .

Запитання 15

Корми - це :

варіанти відповідей

спеціально приготовлені фізіологічно прийняті продукти, які містять у доступній формі необхідні тваринам поживні речовини ;

сировина, що використовується для виробництва продуктів тваринництва 

засвоєння тваринами поживних речовин кормів ;

технології заготівлі, зберігання і використання кормів ;

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест