«Характеристика приготування желе і прикраси з желе»

Додано: 6 листопада 2023
Предмет:
12 запитань
Запитання 1

Желе – це....

варіанти відповідей

напівфабрикат, який готують на основі помадного сиропу

напівфабрикат, який готують на основі цукрово-патокового сиропу з додаванням желюючих речовин

Запитання 2

На який час замочують промитий агар?

варіанти відповідей

20-25 хв.

1-2 год.

2-3 год.

Запитання 3

До якої температури охолоджують сироп для приготування желе на агарі?

варіанти відповідей

50°С.

60°С;

45°С;

Запитання 4

Чим можна замінити агар?

варіанти відповідей

патока

пектин

желатин

Запитання 5

У якій воді замочують желатин?

варіанти відповідей

у холодній

у гарячій

у теплій

Запитання 6

Чому не можна кип’ятити желатин?

варіанти відповідей

втрачає блиск

втрачає желюючі речовини

втрачає смак

Запитання 7

Для приготування нарізних оздоблень , тепле желе наливають у лоток шаром...


варіанти відповідей

10-35 мм

5-7 мм

15-20 мм

Запитання 8

Оберіть правильну технологію приготування желе на желатині


варіанти відповідей

промивають, замочують у воді на 2-3 год.

промивають, замочують у холодній кип'яченій воді на 1,5-2 год.

Запитання 9

Для нарізання желе використовують ніж, який змочують у...


варіанти відповідей

гарячій воді

у холодній воді

Запитання 10

Чому не можна розігрівати желе кілька разів?


варіанти відповідей

желе стане матовим

желе втратить желюючі властивості

желе буде без блиску

Запитання 11

Які желюючі речовини застосовують при приготуванні желе? 

варіанти відповідей

агар

желатин

агароїд

тираж

Запитання 12

Чому желе не застигає? Визначіть причину. 

варіанти відповідей

недостатня кількість патоки

недостатня кількість кистоти

погана якість желюючих речовин

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест