Характеристика сировина та підготовка її до виробництва

Тести складені відповідно до начальної програми предмета


Додано: 7 жовтня 2021
Предмет: Технології
Тест виконано: 40 разів
10 запитань
Запитання 1

1.  Вкажіть правильний варіант основної сировини для приготування кондитерських виробів:

варіанти відповідей

прянощі, ароматичні та желе утворюючі речовини, розпушувачі, борошно

борошно пшеничне, цукристі речовини, маргарин, яйця та яєчні продукти, молочні продукти, сіль

м'ясо, риба, крупи, овочі, повидло, варення.

Запитання 2

2.  Вкажіть вологість борошна, що відповідає стандарту:


варіанти відповідей

9 %

12 %

14,5 %

Запитання 3

3. Як готують меланж до використання?


варіанти відповідей

його розморожують і проціджують

його прогрівають на водяній парі

його розморожують

Запитання 4

4. Через яке сито просіюють цукор перед використанням?


варіанти відповідей

через сито з отвором 3 мм

через сито з отвором 5 мм

через сито з отвором 2 мм

Запитання 5

5. Вкажіть, яку сировину просіюють перед використанням?


варіанти відповідей

меланж, білки, жовтки

молоко, сиропи, дріжджі

борошно, крохмаль, сухе молоко

Запитання 6

6. Вкажіть групу цукристих продуктів


варіанти відповідей

яйця, меланж, яєчний порошок

цукор, патока, мед

масло вершкове, маргарин, масло – какао

Запитання 7

7. Вкажіть, що відноситься до природних барвників?

варіанти відповідей

кондитерські фарби

соки і барвники рослинного і тваринного походження

Запитання 8

8. До біологічних розпушувачів відносять:

варіанти відповідей

сода

амоній

пресовані дріжджі

Запитання 9

9. Для приготування якого тіста використовують борошно з сильною клейковиною?


варіанти відповідей

заварного і вафельного

бісквітне

пісочне

Запитання 10

10. Набрякання клейковини після замішування тіста відбувається протягом :

варіанти відповідей

10-15 хв

30-40 хв

20-30 хв

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест