Крупи, технологія приготування каш.

Додано: 12 жовтня 2021
Предмет: Технології
Тест виконано: 107 разів
10 запитань
Запитання 1

Яку із вказаних круп не промивають?

варіанти відповідей

манну

перлову

пшоно

Запитання 2

Перлову крупу виготовляють із зерен?

варіанти відповідей

пшениці

ячменю

проса

Запитання 3

Котлети рисові готуютьз

варіанти відповідей

в′язкої каші

розсипчастої каші

каші, звареної на бульйоні

Запитання 4

Яку з вказаних круп ошпарюють окропом?

варіанти відповідей

перлову

гречку

пшоно

Запитання 5

Зберігають готові каші на марміті при температурі 70-80°С протягом

варіанти відповідей

2 год.

4 год.

24 год.

Запитання 6

Рисову кашу варять

варіанти відповідей

двома способами

трьома способами

одним способом

Запитання 7

Пшоно перед варінням обшпарюють, щоб видилити з нього

варіанти відповідей

гіркуватий присмак

борошнисий присмак

клейку консистенцію

Запитання 8

Для розсипчастої каші співвідношення крупи і води становить

варіанти відповідей

1:1

1:2

1:3

Запитання 9

Вкажіть, яку кашу варять зливним способом

варіанти відповідей

рисову

гречану

перлову

Запитання 10

При повторному нагріванні каш їх початкові властивості

варіанти відповідей

не відновлюються

частково відновлюються

відновлюються

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест