РН 10. Готувати тісто та вироби з нього ХАРАКТЕРИСТИКА СИРОВИНИ ТА ПІДГОТОВКА ЇЇ ДО ВИРОБНИЦТВА

Додано: 11 грудня 2020
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 1018 разів
12 запитань
Запитання 1

1.  Вкажіть правильний варіант основної сировини для приготування кондитерських виробів:

варіанти відповідей

а) прянощі, ароматичні та желе утворюючі речовини, розпушувачі, борошно;

б) борошно пшеничне, цукристі речовини, маргарин, яйця та яєчні продукти, молочні продукти, сіль;

в) м'ясо, риба, крупи, овочі, повидло, варення.

Запитання 2

1.  Вкажіть механічні властивості сировини

варіанти відповідей

а) розчинність, кислотність, солодкість, ароматність і гіркість; 

б) твердість, теплоємність, кольоровість;

в) міцність, пластичність, еластичність, пружність.

Запитання 3

1.  Вкажіть вологість борошна, що відповідає стандарту:





варіанти відповідей

а) 9 %;

б) 12 %;

в) 14,5 %.

Запитання 4

1.     Вкажіть сортність борошна за такими показниками: дуже м’яке, тонкого помелу, білого кольору зі слабким кремовим відтінком, солодкуватого смаку.


варіанти відповідей

а) вищий ґатунок;

б) перший ґатунок;

в) другий ґатунок.

Запитання 5

1.  Які органолептичні показники має цукрова патока?




варіанти відповідей

б) темно-коричнева густа тягуча рідина;

в) світло-жовта тягуча рідина з кристалами цукру.

Запитання 6

1.  Як готують меланж до використання?





варіанти відповідей

а) його розморожують;

б) його розморожують і проціджують;

в) його прогрівають на водяній парі.

Запитання 7

1.  Вкажіть, яку сировину просіюють перед використанням?



варіанти відповідей

а) меланж, білки, жовтки;

б) молоко, сиропи, дріжджі;

в) борошно, крохмаль, сухе молоко.

Запитання 8

1.  Вкажіть, яку сировину проціджують перед використанням?



варіанти відповідей

а) борошно, желе і помадку;

б) молоко, сметану, вершки;

в) молоко, сиропи та розчин цукру, солі й дріжджі.

Запитання 9

1.  Як підвищена кількість цукру впливає на якість тіста?


варіанти відповідей

а) покращує набухання клейковини;

б) розріджує тісто;

в) підвищує пружність тіста.

Запитання 10

1.      Через яке сито просіюють цукор перед використанням?



варіанти відповідей

а) через сито з отвором 3 мм;

б) через сито з отвором 5 мм;

в) через сито з отвором 8 мм.

Запитання 11

1.      Вкажіть правильний варіант підготування яєць до використання?


варіанти відповідей

а) яйця миють у підсоленій воді ® промивають в 1% розчині питної соди ® ополіскують протягом 3 хвилин у проточній воді;

б) яйця миють у теплій воді ®дезінфікують у 2 % - вому розчині хлорного вапна протягом 5 хв. ® миють у 2 % - вому розчині питної соди ® обполіскують протягом 5 хв. у проточній воді;

в) яйця миють у теплій воді ® дезінфікують у 2 % - вому розчині хлорного вапна протягом 5 хв. ® миють протягом 3 хв. у проточній воді.

Запитання 12

1.        Для приготування якого тіста використовують борошно з сильною клейковиною?





варіанти відповідей

а) заварного і вафельного;

б) дріжджового і листкового;

в) бісквітного.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест