Характеристика та призначення столового посуду

Додано: 13 лютого 2022
Предмет:
Тест виконано: 410 разів
30 запитань
Запитання 1

Столовий посуд призначений для:


варіанти відповідей

приготування страв і закусок

подавання страв і закусок

зберігання страв і закусок

Запитання 2

Кухарський посуд призначений для:


варіанти відповідей

приготування страв і закусок

подавання страв і закусок

формування страв і закусок

Запитання 3

Фарфоровий посуд характеризується:


варіанти відповідей

жовтуватим кольором при постукуваннівидає глухий звук

білосніжним кольором, покритий блискучою емаллю

світло – жовтим кольором, покритий поливою

Запитання 4

Розмір столової глибокої тарілки:


варіанти відповідей

ꝋ 200мм, 240мм

ꝋ 300мм, 240мм

ꝋ 150мм, 250мм

Запитання 5

Місткість столової глибокої тарілки


варіанти відповідей

ꝋ 300см, 500смᶾ

ꝋ 400см, 500смᶾ

ꝋ 250см, 400смᶾ

Запитання 6

Призначення столової глибокої тарілки


 

варіанти відповідей

для подавання салатів, гарячих закусок, як підставна тарілка під столову глибоку тарілку

для подавання та зберігання страв рідкої консистенції, як підставна тарілка під столову глибоку тарілку

для подавання перших страв, різотто, як підставна тарілка під столову глибоку тарілку

Запитання 7

Призначення столової мілкої тарілки:


варіанти відповідей

для подавання перших страв

для подавання закусок

для подавання другий гарячих страв

Запитання 8

Розмір столової мілкої тарілки


варіанти відповідей

ꝋ 150мм, 200мм

ꝋ 200мм, 240мм

ꝋ 240мм, 500мм

Запитання 9

Призначення закусочної тарілки:


варіанти відповідей

для подавання десертів

для подавання закусок

для подавання хлібобулочний виробів та масла

Запитання 10

Призначення та розмір десертної тарілки:


варіанти відповідей

для подавання солодких страв та десертів, ꝋ200мм

для подавання солодких страв та десертів, ꝋ240мм

для подавання солодких страв та десертів, ꝋ250мм

Запитання 11

Металевий посуд використовують для:


варіанти відповідей

маринування, запікання, відпуску готової продукції

приготування, підігріваання та подавання страв і закусок

приготування та зберігання страв і закусок

Запитання 12

В ресторанах, кафе, барах використовують металевий посуд з;


варіанти відповідей

мельхіору, міді, чавуну

нержавіючої сталі, алюмінію, мельхіору

всі відповіді вірні

Запитання 13

Призначення та місткість соусників:


варіанти відповідей

для приготування соусів,1-4 порційні

для подавання соусів, 1-2 порційні

для зберігання соусів, 1-2 порційні

Запитання 14

Призначення креманки:


варіанти відповідей

для солодких страв, десертів, морозива

для салатів, закусок, солодких страв з желе

для заливних страв, салатів, десертів

Запитання 15

Кавовий сервіз розрахований на:


варіанти відповідей

12 персон

6 персон

24 персони

Запитання 16

Місткість чайної чашки з блюдцями:


варіанти відповідей

150смᶾ, 200смᶾ

200 смᶾ, 250смᶾ

250смᶾ, 300смᶾ

Запитання 17

Місткість кавової чашки з блюдцями:


варіанти відповідей

75 смᶾ, 100смᶾ

50 смᶾ,150смᶾ

150смᶾ; 200смᶾ

Запитання 18

Призначення кокотниці:


варіанти відповідей

для приготування та подавання закусок з мяса, грибів, овочів

для приготування та подавання закусок з риби та морепродуктів

для приготування та подавання гарячих десертів та мусів

Запитання 19

Призначення кокільниці:


варіанти відповідей

для приготування та подавання закусок з мяса, грибів, овочів

для приготування та подавання закусок з риби та морепродуктів

для приготування та подавання гарячих десертів та мусів

Запитання 20

Розмір та призначення фужеру:


варіанти відповідей

150смᶾ - 250смᶾ, для вина, соків, води

200смᶾ - 300смᶾ, для вина та лікеру

250смᶾ - 300смᶾ, для вина, гарячих напоїв

Запитання 21

Розмір горілчаної чарки


варіанти відповідей

150смᶾ

100смᶾ

50смᶾ

Запитання 22

Розмір лікерної чарки


варіанти відповідей

25смᶾ

50смᶾ

100смᶾ

Запитання 23

Розмір келеху для шампанського:


варіанти відповідей

150 - 200смᶾ

125 - 200смᶾ

200 - 250смᶾ

Запитання 24

Призначення рейнвейної чарки:


варіанти відповідей

для червоних столових вин

для білих напівсолодких та сухих вин

для міцних та десертних вин

Запитання 25

Призначення лафітної чарки:


варіанти відповідей

для червоних столових вин

для білих напівсолодких та сухих вин

для міцних та десертних вин

Запитання 26

Призначення мадерної чарки:


варіанти відповідей

для червоних столових вин

для білих напівсолодких та сухих вин

для міцних та десертних вин

Запитання 27

Який розмір мають серветки з натуральних тканин:


варіанти відповідей

30*30см, 50*50см

42*42см, 45*45см

50*50см, 60*60см

Запитання 28

Який розмір мають серветки з штучних, або змішаних тканин:


варіанти відповідей

35*35см, 50*50см

30*30см, 45*45см

50*50см, 60*60см

Запитання 29

Який розмір скатертин використовують для сервірування столів:


варіанти відповідей

135*135см, 140*200см, 200*500см

100*100см, 120*150см, 200*200см

50*150см, 70*160см, 150*200см

Запитання 30

З яких тканин виготовляють столову білизну:

варіанти відповідей

натуральних

штучних

змішаних

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест