Харчові інфекції

Додано: 9 квітня
Предмет: Природничі науки, 10 клас
Тест виконано: 66 разів
14 запитань
Запитання 1

Вірусам характерно

варіанти відповідей

Дуже малі розміри

Мікориза

відсутні процеси життєдіяльності поза живим організмом

мають або ДНК або РНК

Запитання 2

Віруси спричиняють захворювання:

варіанти відповідей

черевний тиф

кір

 СНІД;

COVID-19

туберкульоз

Запитання 3

Ядро в клітинах бактерій

варіанти відповідей

 відсутнє 

 одне

  два

 кілька

Запитання 4

до харчових отруєнь відносять...

варіанти відповідей

сальмонельоз, ботулізм, бруцельоз

ботулізм, стафілококові отруєння,отруєння кишковою паличкою

стафілококові отруєння , туберкульоз, ботулізм

Запитання 5

характеристика збудника ботулізму...

варіанти відповідей

сапрофіт, строгий анаероб, утворює спори, оптимальна температура 20°-37°

сапрофіт, факультативний анаероб, утворює спори, оптимальна температура 20°-37°

автотрофний організм, строгий анаероб, утворює спори, оптимальна температура 20°-37°

сапрофіт, аероб, утворює спори, оптимальна температура 20°-37°

Запитання 6

Назвіть симптоми ботулізму

варіанти відповідей

розлад зору, мови, діарея, нудота, блювота

розлад зору, мови, температура 35°, нудота, блювота

розлад зору, мови, втрата голосу, параліч дихання

не викликає порушення травлення

Запитання 7

головним джерелом інфікування харчових продуктів стафілококом є....

варіанти відповідей

людина

тварина

мухи, пацюки

комахи

Запитання 8

характеристика стафілококу....

варіанти відповідей

не утворює спор, виділяє золотистий та інші пігменти, оптимальна температура 37°, розмножується в аеробних та анаеробних умовах,виділяє екзотоксин і ендотоксин

утворює спори, виділяє золотистий та інші пігменти, оптимальна температура 40°, розмножується в аеробних та анаеробних умовах,виділяє екзотоксин і ендотоксин

не утворює спор, виділяє золотистий і пігмент, оптимальна температура 37°, розмножується в анаеробних умовах,виділяє екзотоксин і ендотоксин

утворює спори, виділяє золотистий та інші пігменти, оптимальна температура 37°, розмножується в аеробних та анаеробних умовах,виділяє екзотоксин

Запитання 9

характеристика збудника сальмонельозу....

варіанти відповідей

утворюють спори, факультативні анаероби,при кип'ятінні гинуть відразу, мають кулеподібну форму

не утворюють спор, строгі анаероби,при кип'ятінні гинуть відразу, мають форму паличок із заокругленими кінцями

не утворюють спор, факультативні анаероби,витримують кип'ятіння на протязі 15 хв, мають звивисту форму

не утворюють спор, факультативні анаероби,при кип'ятінні гинуть відразу, мають форму паличок із заокругленими кінцями

Запитання 10

Сальмонельоз найчастіше розповсюджується через.....

варіанти відповідей

м'ясо, м'ясні продукти, гусяча та качині яйця, молоко

м'ясо, м'ясні продукти, яйця, птицю

м'ясо, м'ясні продукти, яйця, кондитерська продукція

яйця, птицю, копчену рибу, м'ясо

Запитання 11

характеристика туберкульозної палички

варіанти відповідей

не утворює спор, аероб, оптимальна температура 37°

утворює спори, анаероб, оптимальна температура 37°

не утворює спор, анаероб, оптимальна температура 33°-36°

утворює спори, строгий анаероб, кип'ятіння витримує на протязі 15 хв

Запитання 12

характеристика збудника сибірської виразки..

варіанти відповідей

нерухома бацила,оптимальна температура 30°-37°, утворює спори при доступі кисню

рухома бацила,оптимальна температура 28°-36°, утворює спори при доступі кисню

коковидна форма бактерії,оптимальна температура 30°-37°, не утворює спори

нерухома бацила,оптимальна температура 30°-37°, не утворює спори при доступі кисню

Запитання 13

ящур це -.....

варіанти відповідей

інфекційне захворювання, характерне тільки для людини

інфекційне захворювання бактерійного характеру великої і малої рогатої худоби, свиней, яке передається людині

інфекційне захворювання вірусного характеру птахів, яке передається людині

інфекційне захворювання вірусного характеру великої і малої рогатої худоби, свиней, яке передається людині

Запитання 14

симптоми холери....

варіанти відповідей

діарея, параліч м'язів, висока температура

діарея, втрата нюху, гострий біль

діарея, зниження температури, судоми

діарея, нудота, блювота

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест