1. Дайте визначення поняттю „раціональне харчування”:
2. Згідно з рекомендаціями щодо вживання харчових речовин і енергії для різних груп населення усі професії поділяють на групи. Скільки цих груп?
3. Яке значення має правильний режим харчування, споживання їжі в суворо визначений час?
4. Для профілактики бактеріальних отруєнь необхідно суворо дотримуватись таких правил, крім:
5. У раціон харчування спортсменів слід включити продукти що містять багато:
6. У період інтенсивних систематичних тренувань скільки ккал повинні отримувати спортсмени з їжею у середньому за добу?
7. Для визначення ідеальної маси тіла використовують формулу. Як називається така формула?
8. Людям похилого віку рекомендують обмежити такі продукти:
9. Для того, щоб харчування відповідало вимогам, воно має бути раціональним. Термін походить від латинського слова racionalis. Що воно означає?
10. Вимогою до харчування людей у похилому і старечому віці є:
11. Дайте визначення терміну „лікувальне харчування”:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома