Харчові отруєння

Додано: 14 жовтня 2023
Предмет: Основи здоров’я, 6 клас
11 запитань
Запитання 1

За умов вживання яких продуктів може виникнути харчове отруєння?

варіанти відповідей

які неправильно зберігали чи обробляли

термін реалізації яких минув

куплені на стихійних ринках

консерви зі вздутими кришками

які пройшли термічну обробку

із правильними термінами та умовами зберігання

отруйні гриби та ягоди 

Запитання 2

 Чи можна вживати пророслу і позеленілу картоплю?

варіанти відповідей

Так, якщо добре проварити

Так

Ні, тому що вона містить отруйну речовину соланін.

Запитання 3

Чи можна отруїтися їстівними грибами? Вкажіть правильні варіанти відповідей.

варіанти відповідей

Якщо вони зібрані в екологічно забруднених місцях.

Якщо вони старі.

Якщо вони мають гарний запах і смак.

Якщо вони зіпсувалися під час зберігання.

Запитання 4

Речовини, які додають до продуктів для покращення їхнього смаку, вигляду називають ...

варіанти відповідей

вітаміни

харчові добавки

поживні речовини

консерванти

Запитання 5

Симптоми харчових отруєнь ...

варіанти відповідей

висока температура

загальна слабкість

біль чи здуття живота

нудота і блювота

діарея

низький тиск, прискорене серцебиття.

всі відповіді вірні

Запитання 6

Певні відомості, умовні позначення, нанесені на упаковку продукту харчування - це..

варіанти відповідей

маркування

термін зберігання

інформація про склад продукту

маса продукту

Запитання 7

Яка інформація закодована в штрих-коді на упаковці продукту харчування?

варіанти відповідей

назва продукту

дата виготовлення

адреса виробника

країна-виробник

Запитання 8

В яких одиницях вимірюється енергетична цінність продукту?

варіанти відповідей

в грамах

в калоріях

в кілограмах

Запитання 9

Хвороби, що виникають при вживанні їжі, яка містить шкідливі мікроорганізми або отруйні речовини - це...

варіанти відповідей

харчові отруєння

інфекційні захворювання

 хімічні отруєння

 неінфекційні захворювання

Запитання 10

Харчові отруєння (англ. food poisoning) — це

варіанти відповідей

хвороби, що виникають при вживанні їжі, яка містить шкідливі мікроорганізми або отруйні речовини.

це група інфекційних і інвазивних хвороб тварин, котрими хворіють і люди

 будь-яке захворювання інфекційної або токсичної природи, викликане або імовірно викликане вживанням їжі або води.

розлади здоров'я людей, тварин, рослин у вигляді хвороби, які спричинюють збудники — віруси,різноманітні бактерії, найпростіші,паразитичні гриби, гельмінти, продукти їхньої життєдіяльності (екзотоксини, ендотоксини), патогенні білки — пріони, здатні передаватися від заражених організмів здоровим і схильні до масового поширення

Запитання 11

Найбільш небезпечним симптомом харчового отруєння є ......

варіанти відповідей

зневоднення

діарея та блювання

втрата свідомості

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест