Харчові отруєння мікробного походження

Додано: 1 листопада 2021
Предмет:
Тест виконано: 21 раз
12 запитань
Запитання 1

 Захворювання, спричинене афлатоксинами, які виробляються міцеліальними мікроскопічними грибами називається:




варіанти відповідей

Стафілокок

Афлатоксикоз

Сальнонельоз

Запитання 2

 Речовини, що входять до складу афлатоксинів, можуть спричинити:



варіанти відповідей

Цироз печінки

Інфаркт

Інсульт

Переломи

Запитання 3

  Харчові отруєння можуть бути:



варіанти відповідей

Масовими

Сімейними

Поодинокими

Груповими

Всі відповіді правильні

Запитання 4

 Харчові отруєння поділяються на групи:




варіанти відповідей

Мікробного походження

Немікробного походження

Всі відповіді правильні

Запитання 5

 В групі харчові отруєння мікробного виділяють:




варіанти відповідей

Токсикоінфекції

Інтоксикації

Спричинені мікробами умовно шкідливої групи

Всі відповіді правильні

Запитання 6

 Найбільш сприятлива температура для розвитку сальмонельозу





варіанти відповідей

+ 37Cº, +70 Cº

+ 37Cº, +100 Cº

+ 7Cº, +70 Cº

+ 3Cº, +70 Cº

Запитання 7

   Інкубаційний період сальмонельозу





варіанти відповідей

1-2 тижні

1-6 годин

3-5 годин

Всі відповіді правильні

Запитання 8

  Інкубаційний період стафілококового захворювання:





варіанти відповідей

1-6 годин

3-5 годин

1-2 тижні

Всі відповіді правильні

Запитання 9

1.    Ботулізм відноситься до :



варіанти відповідей

Інтоксикації

Токсикоінфекції

Запитання 10

 Тривалість захворювання сальмонельозом триває:




варіанти відповідей

Від 2 до 7 днів

2-3 дні

Один день

10 днів

Запитання 11

Тривалість стафілококовим захворюванням триває:





варіанти відповідей

2-3 дні

Від 2 до 7 днів

11 днів

Один день

Запитання 12

 Мікроскопічний гриб фузаріум живе:




варіанти відповідей

На зволоженому, ураженому пліснявою зерні, що перезимувало в полі

В молоці хворої худоби

В яєчному меланжі

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест