2 лютого о 18:00Вебінар: Самооцінювання управлінських та освітніх процесів: нормативні орієнтири та особливості проведення

Харчові отруєння. Отруйні рослини та гриби

Додано: 17 листопада 2020
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
Тест виконано: 13 разів
11 запитань
Запитання 1

Причинами виникнення харчових отруєнь можуть бути:

варіанти відповідей

вживання несвіжої, зіпсованої їжі

вживання інфікованих продуктів

вживання отруйних рослин

вживання отруйних грибів

Запитання 2

Харчові отруєння можуть спричиняти:

варіанти відповідей

бактерії чи їх токсини

мікроскопічні гриби (цвілі)

овочі та фрукти

заморожені продукти

Запитання 3

Оберіть правильні заходи профілактики харчових отруєнь та кишкових інфекцій:

варіанти відповідей

дотримуватись правил зберігання продуктів

для консервованих овочів та фруктів необов'язково звертати увагу на терміни придатності

купувати хліб та зберігати його в поліетилені

ретельно мити овочі та фрукти

мити руки перед їжою

використовувати для приготування їжі різні дощечки: для сирих та тих продуктів, що підлягають термічній обробці

дотримуватись правил термічної обробки продуктів

кип'ятити сиру воду та молоко

Запитання 4

Не можна вживати продукти, якщо:

варіанти відповідей

вони мають неприємний запах

порушено терміни та умови зберігання

на упаковці немає інформації про виробника та дати виготовлення

продукти запліснявілі чи гнилі

Запитання 5

Рослини та гриби, які містять небезпечні для людини і тварин речовини називають:

варіанти відповідей

небезпечні

отруйні

дикі

забруднюючі

Запитання 6

Потрапивши в організм людини чи тварини, ці речовини викликають

варіанти відповідей

нездужання

нудоту

отруєння

запаморочення

Запитання 7

Оберіть зображення цикути:

варіанти відповідей
Запитання 8

Які з цих грибів жоден досвідчений грибник не покладе до кошика:

варіанти відповідей
Запитання 9

Щоб уникнути отруєння грибами, треба:

варіанти відповідей

Збирати лише добре відомі вам гриби.

Купувати гриби у незнайомих людей.

Збирати лише червиві гриби,вони точно їстівні.

Запитання 10

До заходів профілактики харчових отруєнь та кишкових інфекцій відносять:

варіанти відповідей

дотримання особистої гігієни

перебування на кухні у змінному взутті

прийом їжі на свіжому повітрі

Запитання 11

Харчове отруєння може спричинити:

варіанти відповідей

вживання несвіжих страв

контакт зі свійськими тваринами

рукостискання із хворими на гастрит

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест