« Харчові отруєння. Перша допомога при харчових отруєннях»

Додано: 14 січня
Предмет: Природознавство, 9 клас
10 запитань
Запитання 1

За яких умов продукти не можуть спричинити харчові отруєння?

варіанти відповідей

Продукти, які неправильно зберігали, чи обробляли.

Продукти з пошкодженою упаковкою.

Продукти куплені на стихійних ринках.

Продукти, термін реалізації яких не минув.

Запитання 2

Розлади шлунку, дизентерія, гепатитA( жовтянка) та інші – це хвороби:

варіанти відповідей

Хворих зубів.

Брудних рук.

Хворого шлунку.

Брудного одягу.

Запитання 3

Які з цих продуктів не рекомендують вживати дітям?

варіанти відповідей

Апельсини.

Масло.

Гриби.

Креветки.

Запитання 4

Який знак дає змогу чітко визначити країну виробника?

варіанти відповідей

Штрих-код.

Торгівельна марка.

Знак якості.

Склад продукту.

Запитання 5

У якому місці на руках скупчується найбільше мікробів?

варіанти відповідей

Під нігтями.

На пальцях.

Запитання 6

Усі продукти, куплені в магазині, на ринках та на відповідно обладнаних торговельних майданчиках, мають сертифікати:

варіанти відповідей

Якості.

Свіжості.

Виробника.

Маси.

Запитання 7

За харчового отруєння, до прибуття» швидкої допомоги» постраждалому потрібно:

варіанти відповідей

Дати чаю.

Вийти на вулицю.

Дати кави.

Промити шлунок.

Запитання 8

Сире м'ясо, рибу, інші продукти потрібно…

варіанти відповідей

Добре мити.

Добре різати.

Піддавати кулінарній обробці за високої температури.

Ретельно зважувати.

Запитання 9

Продукти. які їдять сирими, і ті, що піддають кулінарній обробці потрібно зберігати…

варіанти відповідей

Окремо.

На одній полиці.

В одній посудині.

Один день.

Запитання 10

Сирі продукти, руки і кухонне начиння потрібно:

варіанти відповідей

Добре витирати.

Просушувати.

Провітрювати.

Ретельно мити.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест