24 червня о 18:00Вебінар: Практика створення матеріалів для оформлення та зонування класного приміщення в НУШ

Харчові речовини та їх фізіологічне значення для організму людини

Додано: 7 грудня 2020
Предмет: Основи здоров’я
Тест виконано: 2 рази
12 запитань
Запитання 1

Білки це-...

варіанти відповідей

Прості сполуки до складу яких входять мінеральні речовини, вотень, кисень.




Складні азотисті високомолекулярні сполуки, до складу яких входять

амінокислоти.

Складні сполуки, до складу яких водять поживні речовини необхідні для

повноцінного харчування людини.

Складні сполуки, до складу яких водять спирти і вищі жирні кислоти.

Запитання 2

Оберіть продукт рослинного походження в якому міститься найбільша кількість білка.


варіанти відповідей

Соя

Арахис

Горох

Зелений чай

Запитання 3

На які групи поділяються білки за складом?

варіанти відповідей

Водорозчинні та жиророзчинні.

Прості та складні.

Повноцінні та неповноцінні

Структурні та резервні

Запитання 4

Що таке ліпіди (жири)?

варіанти відповідей

Це група органічних речовин, різних за своєю хімічною будовою, що

розчиняються у воді.





Це група органічних речовин, різних за своєю хімічною будовою, що не

розчиняються у воді.

Це група органічних речовин,однакових за своєю хімічною будовою,

що розчиняються у воді

Це група органічних речовин, різних за своєю хімічною будовою, що

розчиняються у воді, кислотах та лугах.

Запитання 5

В якому продукті тваринного походження міститься найбільше жирів?

варіанти відповідей

Масло вершкове

Свинина м'ясна

Молоко

Вершки

Запитання 6

Оберіть одну неправильну відповідь. Вуглеводи мають оновні функції...

варіанти відповідей

Енергетичну

Будівельну

Регуляторну

Захину

Запитання 7

На які групи поділяються вітаміни?

варіанти відповідей

Прості та складні

Повноцінні та неповноцінні

Водорозчинні та жиророзчинні

Рослинні та тваринні

Запитання 8

Оберіть продукт в якому велика кількість вітаміну С.

варіанти відповідей

Молоко

Картопля

Томати

М"ясо

Запитання 9

Оберіть продукт в якому велика кількість вітаміну D.

варіанти відповідей

Томати

Риба

М"ясо

Хліб

Запитання 10

Основні джерела вітаміну Е (токоферолу):



варіанти відповідей

дріжджі пивні;

молоко, жовток яєць;

крупи;

рослинне масло (олія);

овочі. 

Запитання 11

За сучасними уявленнями, вітаміни – це...


варіанти відповідей

органічні речовини, які є сполукою складних ефірів триатомного спирту і жирних кислот;

низькомолекулярні органічні сполуки, необхідні для здійснення механізмів ферментативного каталізу, нормального обміну речовин, підтримання гомеостазу, біохімічного забезпечення усіх життєвих функцій організму;

незамінні, есенціальні речовини, без яких неможливе життя, ріст та розвиток організму;

поліоксикарбонільні сполуки та їх похідні;

високомолекулярні органічні речовини, побудовані із залишків 20 амінокислот.

Запитання 12

Рекомендовані для дорослого населення величини надходження вітаміну А ( ретиноловий еквівалент ), мкг:

варіанти відповідей

800;

1000;

20;

400;

100.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест