1.Які основні компоненти харчових жирів зумовлюють біологічну цінність:
2.Чим відрізняється олія рафінована від нерафінованої:
3. Яка олія відноситься до нерафінованої:
4.Назвіть серед перерахованих видів олій, які придатні для харчових цілей:
5.Яка олія відноситься до гідрованої?
6. Який вид жиру – сирцю відрізняється найвищою температурою плавлення?
7. Які групи маргарину призначені для застосування у вигляді
бутербродного продукту?
8. Вкажіть основну сировину, що складає жирову основу:
9. Вкажіть основну сировину, яка використовується для виробництва
маргарину.
10. Які групи маргарину призначені для приготування кулінарних та
кондитерських виробів?
11. Назвіть основні ознаки яловичого жиру у порівнянні зі свинячим жиром:
12. Тваринні топлені жири виробляють:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома