Харчові жири

Додано: 26 березня 2020
Предмет:
Тест виконано: 102 рази
12 запитань
Запитання 1

1.Які основні компоненти харчових жирів зумовлюють біологічну цінність:

варіанти відповідей

вода та фосфати

барвні речовини

вітаміни жиророзчинні та водорозчинні

ароматичні речовини

Запитання 2

2.Чим відрізняється олія рафінована від нерафінованої:


варіанти відповідей

пакуванням

світлим кольором, відсутністю фосфатів, менш вираженим

смаком

відсутністю речовин, сприяючих розвитку мікроорганізмів

меншою фізіологічною цінністю

Запитання 3

3. Яка олія відноситься до нерафінованої:

варіанти відповідей

яка пройшла процес гідратації

яка пройшла процес дезодорації

яка пройшла лише фільтрацію

яка пройшла процес відбілювання

Запитання 4

4.Назвіть серед перерахованих видів олій, які придатні для харчових цілей:

варіанти відповідей

соняшникова рафінована

бавовняна нерафінована

льняна нерафінована

конопляна після довгого зберігання

Запитання 5

5.Яка олія відноситься до гідрованої?

варіанти відповідей

яка пройшла процес гідратації

яка пройшла процес промивання

яка пройшла лише фільтрацію

яка пройшла процес відбілювання

Запитання 6

6. Який вид жиру – сирцю відрізняється найвищою температурою плавлення?

варіанти відповідей

 яловичий

 свинячий

 баранячий

пташиний

Запитання 7

7. Які групи маргарину призначені для застосування у вигляді

бутербродного продукту?

варіанти відповідей

для промислової переробки

столовий маргарин зі смаковими добавками

для кулінарних цілей

для виготовлення хліба

Запитання 8

8. Вкажіть основну сировину, що складає жирову основу:

варіанти відповідей

вода 25

сіль

масло коров’яче

емульгатори

Запитання 9

9. Вкажіть основну сировину, яка використовується для виробництва

маргарину.

варіанти відповідей

рослинний та тваринний саломас

масло коров’яче

рослинна олія

усі відповіді вірні

Запитання 10

10. Які групи маргарину призначені для приготування кулінарних та

кондитерських виробів?

варіанти відповідей

столовий маргарин

для промислової переробки

зі смаковими добавками

кулінарні маргарини

Запитання 11

11. Назвіть основні ознаки яловичого жиру у порівнянні зі свинячим жиром:

варіанти відповідей

тверда консистенція

 колір

процес виробництва

стан та запах

Запитання 12

12. Тваринні топлені жири виробляють:

варіанти відповідей

з жиру-сирцю

з жиру-сирцю, або топлених кісток

з вершкового масла

усі відповіді вірні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест