Який харчовий продукт називають безпечним ?
• Харчові зоонози це
Що називають ризиками?
Аналіз ризиків включає:
Небезпечний чинник – це
Біологічні небезпечні фактори –
Фізично небезпечні чинники-
Хімічні небезпечні чинники -
Поширення зоонозів між тваринами і людьми можливе шляхом прямого контакту. Прямий контакт це -
Поширення зоонозів можливе за непрямого контакту із тваринами:
Хто має більший ризик серйозних захворювань від зоонозних хвороб?
Які мікроорганізми найчастіше спричиняють хвороби харчового походження?
Чи відноситься трихінельоз до зоонозів?
Які основні симптоми сальмонельозу у людей?
Смертельний харчовий токсикоз ботулізм викликає:
Згідно Європейський регламентів, хто є відповідальним за безпечність харчового продукту?
Що таке харчовий ланцюг "від лану до столу"
Які зоонози (векторна передача) передаться через укуси комарів?
Це інфекційне захворювання, що розглядаються як векторне
і передається людям кліщами
Губчастоподібна енцефалопатія відноситься до зоонозів?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома