Харчування і контроль маси тіла. Принципи здорового харчування. Моніторинг фізичної форми.

Додано: 21 грудня 2023
Предмет: Основи здоров’я, 9 клас
15 запитань
Запитання 1

Продукти з групи зернових багаті на...

варіанти відповідей

 вітаміни А, С та харчові волокна

 білки, кальцій, фосфор, вітамін А

 вуглеводи, вітаміни групи В, залізо, білки

Запитання 2

Фрукти та овочі містять...

варіанти відповідей

 вітаміни А, С та харчові волокна

 вуглеводи, вітаміни групи В, залізо, білки

білок, залізо, мікроелементи, вітаміни групи В

Запитання 3

Молочні продукти багаті на...

варіанти відповідей

 вітаміни А, С та харчові волокна

  білки, кальцій, фосфор, вітамін А

  білок, залізо, мікроелементи, вітаміни групи В

Запитання 4

М’ясо та рослинні білки постачають організму...

варіанти відповідей

 забагато жиру та/або цукру

  вітаміни А, С та харчові волокна

 білок, залізо, мікроелементи, вітаміни групи В

Запитання 5

Які речовини є основним джерелом енергії?

варіанти відповідей

 Білки

  Вуглеводи

  Жири

 Вітаміни

Запитання 6

Харчова цінність продуктів - це:

варіанти відповідей

 Співвідношення білків, жирів, вуглеводів, вітамінів і мінеральних речовин в 100 грам продукту

 Смакові і естетичні якості продукту

 Характеристика, що вказує на енергетичні властивості продукту

Запитання 7

Енергетична цінність продуктів (калорійність) - це:


варіанти відповідей

Співвідношення білків, жирів, вуглеводів, вітамінів і мінеральних речовин в 100 грам продукту

  Смакові і естетичні якості продукту

 Характеристика, що вказує на енергетичні властивості продукту

Запитання 8

Наслідки дитячого ожиріння:

варіанти відповідей

підвищений ризик серцево-судинних захворювань, цукрового діабету II типу, м`язово-скелетних порушень

  розладів травлення

  збільшнення ламкості кісток

Запитання 9

Як регулярно потрібно харчуватися?

варіанти відповідей

2 рази на день

3 рази на день

5-6 разів на день з інтервалом 2-3 год

1 раз на день

Запитання 10

Як вимірюється загальна витривалість:

варіанти відповідей

за допомогою віджимань від підлоги

тест "Сходинки"

за допомогою ручного динамометра

за допомогою нахилів вперед

Запитання 11

Які продукти особливо багаті на клітковину:

варіанти відповідей

зелені овочі

молочні продукти

солодощі

вироби з цільного зерна

Запитання 12

Продукти якої харчової групи має бути найбільше в раціоні:

варіанти відповідей

зернові продукти

фрукти та овочі

молочні продукти

м`ясо і рослинні білки

солодощі і солоні закуски

Запитання 13

Ці сполуки захищають внутрішні органи від переохолодження і травмування:

варіанти відповідей

жири

білки

вуглеводи

вітаміни і мінеральні речовини

Запитання 14

Ці сполуки допомагають швидко втамувати голод і здолати втому:

варіанти відповідей

складні вуглеводи

білки

прості вуглеводи

вуглеводи

Запитання 15

Особлива важлива роль білків:

варіанти відповідей

"транспортують" поживні речовини

поліпшують смак продуктів

швидке утворення нових тканин

необхідні для засвоєння багатьох вітамінів

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест