Харчування . Проблеми неправильного харчування

Додано: 12 листопада 2020
Предмет: Основи здоров’я, 6 клас
Тест виконано: 55 разів
10 запитань
Запитання 1

1. Продукти харчування містять необхідні для життя і розвитку поживні речовини: білки, жири, вуглеводи, вітаміни і мінеральні речовини. Про які поживні речовини йдеться: забезпечують організм будівельним матеріалом для клітин?

варіанти відповідей

білки

вітаміни

вуглеводи

мінеральні речовини

жири

Запитання 2

2. Продукти харчування містять необхідні для життя і розвитку поживні речовини: білки, жири, вуглеводи, вітаміни і мінеральні речовини. Про які поживні речовини йдеться: забезпечують організм енергією?

варіанти відповідей

жири

білки

вуглеводи

вітаміни

Запитання 3

3. Їсти слід через кожні ?

варіанти відповідей

2,5-3 години

3,5-4 години

4-5 годин

5-6 годин

Запитання 4

4. Порушення роботи організму в результаті потрапляння у нього з навколишнього середовища токсичних речовин, що не можуть знешкодженими силами самого організму - це

варіанти відповідей

переїдання

зневоднення

отруєння

слабкість

Запитання 5

5.  У яких продуктах міститься найбільше йоду?

варіанти відповідей

молочні продукти

овочі

морепродукти

фрукти

Запитання 6

6. Принципи раціонального харчування – це

варіанти відповідей

помірність

збалансованість

раціональніст

помірність, різноманітність, збалансованість

Запитання 7

7. Характеристика, що вказує на енергетичні властивості продукту це

варіанти відповідей

калорійність

поживність

збалансованіст

порція

Запитання 8

8. Неправильне харчування може призвести до:

варіанти відповідей

  Цукрового діабету

Всі відповіді правилні

ожиріння

харчового отруєння

Запитання 9

9. Перші ознаки харчового отруєння — слабкість, біль у животі, пронос, нудота, блювання, підвищення температури. Вони з’являються через 2–4 години після вживання зіпсованого продукту. Як діяти за таких ознак? Дайте найбільш точну відповідь.

варіанти відповідей

При перших симптомах отруєння — викликати "швидку допомогу" 

Виконати всі перелічені пункти

До приїзду лікаря дати хворому випити 5–6 склянок підсоленої кип’яченої води.

Запитання 10

10. Купуючи продукти харчування, слід звернути увагу на

варіанти відповідей

упаковку та етикетку

дати виробництва

термін придатності

всі відповіді правильні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест