Харчування різних груп населення

Додано: 24 січня 2022
Предмет: Природничі науки
Тест виконано: 272 рази
18 запитань
Запитання 1

Обмін речовин – це взаємодія процесі

варіанти відповідей

асиміляції і дисиміляції

асиміляції і гідролізу

дисиміляції і гідролізу

анаболізму і катаболізму

Запитання 2

Процеси асиміляції переважають в такі періоди

варіанти відповідей

важких фізичних навантажень

росту

голодуванні

старінні

Запитання 3

В результаті чого в організмі вивільняється енергія

варіанти відповідей

асиміляції

дисиміляції

гідролізу

анаболізму

Запитання 4

Кількість енергії, яка необхідна організму для його функціонування у стані спокою 

варіанти відповідей

основний обмін

асиміляція

дисиміляція

метаболізм

Запитання 5

Процеси дисиміляції переважають в такі періоди

варіанти відповідей

важких фізичних навантажень

голодування

рості

вагітності

Запитання 6

До І групи (розумової праці) відносяться

варіанти відповідей

педагоги

кухарі

вантажники

тренери

Запитання 7

Кухарі за ступенем важкості відносяться до групи праці

варіанти відповідей

І

ІІ

ІІІ

IV

Запитання 8

Якому закону харчування відповідає визначення: харчовий раціон має бути збалансованим за вмістом білків, жирів, вуглеводів:

варіанти відповідей

закон адекватності

закон правильного режиму

закон безпеки харчування

закон збалансованості

Запитання 9

Якому закону харчування відповідає визначення: їжа повинна надходити в організм у певний час та раціонально розподілятися по окремих прийомах

варіанти відповідей

закон адекватності

закон правильного режиму

закон безпеки харчування

закон збалансованості

Запитання 10

Якому закону харчування відповідає визначення: нутрієнтний склад та властивості їжі повинні відповідати індивідуальним потребам і можливостям організму

варіанти відповідей

закон адекватності

закон правильного режиму

закон безпеки харчування

закон збалансованості

Запитання 11

Яким повинен бути раціон харчування для працівників важкої праці

варіанти відповідей

відповідати енерговитратам, бути збалансованим і різноманітним

відповідати енерговитратам, містити збільшену кількість  білків, жирів,вуглеводів,

зниження шлунково-кишкової секреції

зменшення білків та вуглеводів

Запитання 12

Як впливає на організм важка праця

варіанти відповідей

знижує шлунково-кишкову секрецію

підвищує нервовість та стреси

навантаження на м’язову систему

підвищення виділення травних соків

Запитання 13

Під час роботи в умовах високої температури в організмі людини відбувається

варіанти відповідей

зниження секреції ферментів, апетиту, перистальтики кишечника

збільшення секреції ферментів, апетиту, перистальтики кишечника

зростання втрат водорозчинних вітамінів та мінеральних речовин

зниження втрат водорозчинних вітамінів та мінеральних речовин

нервові навантаження, стрес

Запитання 14

Для забезпечення росту і розвитку дитячого організму необхідні

варіанти відповідей

вітаміни А, Д, кальцій

повноцінні білки, жири, вуглеводи

тваринні білки і жири

багато легкозасвоюваних вуглеводів

Запитання 15

Яким повинен бути харчовий раціон людей розумової праці

варіанти відповідей

відповідати енерговитратам, бути збалансованим і різноманітним

включати легкозасвоювані вуглеводи

багатий на екстрактивні речовини, кофеїн

забезпечувати організм вітамінами, повноцінними білками, мінеральними речовинами

Запитання 16

Які вуглеводи рекомендується використовувати у харчуванні дітей та підлітків

варіанти відповідей

глюкозу і фруктозу

легкозасвоювані ( 1/3) та крохмаль ( 2/3 )

тільки легкозасвоювані

тільки крохмаль

Запитання 17

Які жири рекомендують використовувати в харчуванні дітей та підлітків

варіанти відповідей

тваринні та рослинні в натуральному вигляді

тільки молочні

рослинні жири у натуральному вигляді та молочні

тваринні (переважно молочні) та рослинні

Запитання 18

Яким повинен бути раціон харчування для працівників гарячих цехів

варіанти відповідей

збільшення в раціоні мінеральної води 

збільшення рідких страв

збільшувати кількість білків, жирів, вуглеводів

зменшення рідких страв

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест