Хто здійснює контроль за дієтичним харчуванням пацієнтів у відділенні:
Які засоби можна ввести через клізму в пряму кишку:
Пацієнт перебуває на ліжковому режимі у зв’язку з тяжкою недостатністю кровообігу. Який вид харчування ви йому призначите
Яку максимальну кількість їжі можна ввести через гастростому перший раз:
Яку максимальну кількість рідини можна ввести в організм за добу при проведенні парентерального харчування:
Яку температуру повинні мати живильні розчини, призначені для парентерального внутрішньовенного введення:
Який метод штучного годування використовують після операції з приводу пухлини стравоходу:
Які продукти можна вводити пацієнту перорально через шлунковий зонд:
Яку жирову емульсію призначають пацієнту для парентерального харчування:
При захворюванні печінки (стіл № 5) необхідно обмежувати споживання:
При хронічному захворюванні нирок використовують дієту:
При захворюванні серцево-судинної системи призначають дієтичний стіл:
Пацієнту призначено дієтичний стіл № 4. Яка мета цієї дієти:
За який період до сну має відбуватися останнє споживання їжі:
Визначте оптимальний інтервал між окремими споживаннями їжі здорової дорослої людини:
Яку основну роль відіграють білки у харчуванні людини:
Яка основна роль вуглеводів у харчуванні людини:
18. Яке співвідношення білків, жирів і вуглеводів вважається оптимальним у харчуванні дорослої людини, яка займається помірною фізичною і розумовою працею:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома