Хімічний склад продуктів харчування

Додано: 10 вересня 2021
Предмет: Технології, 10 клас
Тест виконано: 424 рази
30 запитань
Запитання 1

Вкажіть, чи є правильним твердження: страва - це поєднання продуктів харчування, які доведені до кулінарної готовності, порціоновані, оформлені і готові до споживання

варіанти відповідей

Так

Ні

Частково

Запитання 2

Вкажіть від іонів яких речовин залежить твердість води?

варіанти відповідей

Кальцію і магнію

Кальцію і натрію

Заліза і магнію

Заліза і натрію

Запитання 3

Вкажіть в яку групу мінеральних речовин відноситься хлор?

варіанти відповідей

Макроелемкнти

Мікроелементи

Ультрамікроелементи

Органогенні елементи

Запитання 4

Вкажіть, які з перерахованих речовин беруть участь в кровотворенні?

варіанти відповідей

Калій і кальцій

Йод і фтор

Мідь і кобальт

Сірка і хлор

Запитання 5

Вкажіть, в яку групу з перерахованих груп вуглеводів відноситься інулін

варіанти відповідей

Моносахариди

Дисахариди

Полісахариди

Запитання 6

Вкажіть назву вітаміну В1

варіанти відповідей

Рибофлафін

Тіамін

Ретинол

Піридоксин

Запитання 7

Лактоза це- ...

варіанти відповідей

Виноградний цукор

Тваринний крохмаль

Молочний цукор

Буряковий цукор

Запитання 8

Вкажіть добову потребу людини в білках?

варіанти відповідей

100-200

80-100

200-300

50-60

Запитання 9

Вкажіть, у яких з поданих продуктів найбільше вітаміну D?

варіанти відповідей

Печінка тріски, яйця, молоко

Овочі, зелень

Хліб і хлібобулочні вироби

Фрукти і ягоди

Запитання 10

Вкажіть, який з перерахованих вітамінів має назву токоферол?

варіанти відповідей

Вітамін E

Вітамін А

Вітамін К

Вітамін D

Запитання 11

Вкажіть, які з перерахованих речовин відносяться до алкалоїдів?

варіанти відповідей

Хлорофіл, антоціани

Ефірні олії, екстрактивні речовини

Вітаміни

Кофеїн чаю, теобромін какао

Запитання 12

Які з перерахованих речовин мають бактерицидні властивості?

варіанти відповідей

Дубильні речовини

Глікозиди

Вітаміни

Фітонциди

Запитання 13

Вкажіть, яку воду використовують для приготування страв?

варіанти відповідей

Тверду

Пониженої твердості

Мяку

Мінеральну

Запитання 14

Вкажіть, який з перерахованих елементів бере участь в утворенні гемоглобіну?

варіанти відповідей

Залізо

Калій

Натрій

Хлор

Запитання 15

За складом і властивостями білки поділяють на:

варіанти відповідей

Прості і складні

Тваринні і рослинні

Повноцінні і неповноцінні

Запитання 16

Вкажіть в яких продуктах найбільше міститься води?

варіанти відповідей

Риба, молоко

Крупи, макаронні вироби

Цукор, сіль

Сухофрукти

Запитання 17

Вкажіть в яких жирах переважають насичені жирні кислоти?

варіанти відповідей

Свинячому жирі

Риб'ячому жирі

Баранячому, яловичому

Маслиновій і соняшниковій оліях

Запитання 18

Вкажіть в яку групу вуглеводів відноситься галактоза?

варіанти відповідей

Дисахариди

Полісахариди

Моносахариди

Цукри

Запитання 19

Вкажіть, яка з перерахованих речовин при варінні з цукром утворює драглі?

варіанти відповідей

Інулін

Крозмаль

Глюкоза

Пектин

Запитання 20

Нестача вітаміну В1 в організмі людини призводить до захворювання?

варіанти відповідей

Нервової системи

Ураження шкіри

Травної системи

Розвитку недокрівя

Запитання 21

Який з перерахованих вітамінів бере участь у процесі згортання крові?

варіанти відповідей

Вітамін E

Вітамін А

Вітамін D

Вітамін К

Запитання 22

Вкажіть, які з перерахованих продуктів містять екстрактивні речовини?

варіанти відповідей

Гриби

Макаронні вироби

М'ясо, риба

Овочі, фрукти

Запитання 23

Вкажіть норму жирів на добу для людини?

варіанти відповідей

80-100

100-200

100-150

200-300

Запитання 24

Вкажіть, який з перерахованих вітамінів легко руйнується?

варіанти відповідей

Вітамін А

Вітамін С

Вітамін E

Вітамін РР

Запитання 25

Вкажіть групу, до якої відноситься мінеральний елемент фтор?

варіанти відповідей

Макроелементи

Мікроелементи

Запитання 26

До методів визначення якості харчових продуктів належить?

варіанти відповідей

Органолептичний

Лабораторний

Хімічний

Фізичний

Запитання 27

Обробка харчових продуктів, призначених для зберігання, з метою попередження псування, що викликається мікроорганізмами це....

варіанти відповідей

Сублімація

Пастеризація

Консервування

Запитання 28

Стерилізацію проводять при температурі...

варіанти відповідей

112-120

60-80

80-100

Запитання 29

Маринування здійснюється за допомогою....

варіанти відповідей

Оцтової кислоти і солі

Молочної кислоти і солі

Бензойної кислоти і солі

Запитання 30

Яка кислота утворюється під час квашення?

варіанти відповідей

Оцтова

Молочна

Сірчана

Борна

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест