Хімічний склад продуктів характеризується на вміст в них:
Вкажіть ,в якому стані вода може перебувати у продуктах
Вкажіть кількість рідини, якої потрібно на добу людині
Для приготування страв необхідно використовувати воду
Вкажіть, яке значення мають мінеральні речовини для організму людини
Залежно від кількісного вмісту в продуктах харчування мінеральні речовини поділяють
Макроелементи містяться в продуктах у порівняно великих кількостях,до них належать
Загальна добова потреба організму дорослої людини в мінеральних речовинах становить
Білки — це
У рослинах і в організмі тварин білки перебувають
За складом і властивостями білки поділяють
Частина амінокислот, необхідних людині для побудови тканин тіла, утворюється в організмі з амінокислот, що надходять з їже,називаються-
До незамінних амінокислот належать
За походженням білки бувають
Яку кількість білка потрібно людині на добу
При неправильному зберіганні білкових продуктів може відбуватися розщеплення білків з виділенням продуктів розщеплення амінокислот — аміаку і вуглекислого газу,цей процес називають
Жири — це
Харчова цінність жирів і їхні властивості залежать від жирних кислот, які входять до їх складу,які поділяють
Хімічний склад жирних кислот впливає на консистенцію жиру, які при кімнатній температурі бувають
Скільки жиру потрібно на добу людині
Вуглеводи — це
Джерелом постачання організму вуглеводів є рослинні продукти, в яких вони представлені у вигляді
Моносахариди - це
Речовина ,яка у воді не розчиняється, організмом людини не засвоюється, отож харчової цінності не має, але сприяє роботі кишечника і виведенню з організму шкідливих речовин, у тому числі й холестерину - це
Вкажіть речовини,які мають бактерицидні властивості і позитивно впливають на процес травлення,виводять з організму важкі метали і радіонукліди
Скільки вуглеводів людині потрібно на добу
Вітаміни — це
Недостатнє споживання вітамінів викликає захворювання
До водорозчинних вітамінів належать :
До жиророзчинних вітамінів належать -
Ферменти (ензими) — це
Речовини,які надають продуктам відповідного смаку, беруть участь в обміні речовин в організмі людини, збуджують травні залози, деякі з них застосовують при консервуванні- це
Складні органічні сполуки моносахаридів з агліконом — речовиною, що має різкий запах і гіркий смак - це
Калорійність — важливий показник харчової цінності продуктів, який вимірюється в
Сукупність властивостей продуктів,що зумовлюють їхню придатність для задоволення потреб людини в харчуванні - це
Якість продуктів харчування і готової їжі визначають:
Обробка харчових продуктів різними методами для тривалого збереження їх харчової цінності і якості - це
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома