Холодні страви та закуски

Додано: 3 вересня 2023
Предмет: Технології
Тест виконано: 18 разів
12 запитань
Запитання 1

На які групи поділяють бутерброди?

варіанти відповідей

Відкриті, закриті

Відкриті, закриті, канапе, гарячі

Закриті, канапе, гарячі

Запитання 2

 Бутерброди закусочні – це підсушені скибки пшеничного хліба


варіанти відповідей

без шкірочки, завтовшки 0,5 см. шириною 5-6 см., зверху покриті маслом і відповідними продуктами до рецептури.


без шкірочки, завтовшки 1 см, масою 30-40 г., зверху покриті тонким шаром масла і відповідними до рецептури продуктами.

з шкірочкою, масою 30-40 г., зверху покладені продукти.

Запитання 3

Значення салатів із сирих овочів полягає в тому, що вони.


варіанти відповідей

збуджують апетити і є джерелом біологічних речовин.


мають високу харчову цінність

регулюють діяльність шлункового тракту

Запитання 4

Заливні страви зберігають при температурі  2-60 С не більше як:


варіанти відповідей

6 год.

12 год.

18 год.

Запитання 5

Визначте назву страви за переліком  інгредієнтів: баклажани, кабачки, цибуля,

морква, капуста білоголова, томатне пюре, оцет, сіль, перець, зелень.

варіанти відповідей

рагу овочеве

ікра овочева

соте з овочів

Запитання 6

Незаправлені салати зберігають при температурі 4-80 С не більше


варіанти відповідей

6 год.

12 год.

18 год.

Запитання 7

До складу салату “Весна” входить

варіанти відповідей

салат, огірки, зелена цибуля, яйця, сметана

салат, огірки, помідори, цибуля, яйця, майонез.

салат, огірки, редиска, цибуля, яйця, сметана

Запитання 8

7.    Особливістю салату “Дністер” є використання

варіанти відповідей

м’яса птиці відварного.

копченої ковбаси і горошку

м’яса вареного

Запитання 9

Холодець відрізняється від заливних страв тим, що для нього використовують

варіанти відповідей

м’ясо і субпродукти, багаті на сполучну тканину, які варять 6-8 год.

желатин, я укий додають у кількості 1,0-1,5%

часник, яким заправляють холодці перед розливанням.

Запитання 10

Температура подачі холодних закусок

варіанти відповідей

8-100 С.

10-120 С.

12-150 С.

Запитання 11

Вихід салатів-коктелів

варіанти відповідей

Не більше 50 г

Не більше 75 г

Не більше 100 г

Запитання 12

Рибу фаршировану зберігають при температурі 4-60 С не більше

варіанти відповідей

12 год

24 год.

48 год.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест