Інформація та Інформаційні технології (ІТ)

Додано: 27 вересня 2023
Предмет: Технології, 11 клас
9 запитань
Запитання 1

Дайте визначення поняття "інформація".

варіанти відповідей

Інформація - це сукупність документів у інформаційних системах, тобто книги, статті, архівах, банках даних тощо.

Інформація - це будь-які відомості або дані, які можуть бути збережені на матеріальних носіях або відображені в електронному вигляді.

Інформація - це система взаємозв'язаних способів опрацювання матеріалів та прийомів виготовлення продукції у виробничому процесі.

Інформація - цілеспрямована організована сукупність інформаційних процесів з використанням засобів обчислювальної техніки, що забезпечують високу швидкість обробки даних, швидкий пошук інформації, розосередження даних, доступ до джерел інформації незалежно від місця їх розташування.

Запитання 2

Назвіть основне визначення поняття "інформаційні технології".

варіанти відповідей

Інформаційні технології - це система методів, процесів та способів використання обчислювальної техніки і систем зв'язку для створення, збору, передачі, пошуку, оброблення та поширення інформації з метою ефективної організації діяльності людей.

Інформаційні технології - цілеспрямована організована сукупність інформаційних процесів з використанням засобів обчислювальної техніки, що забезпечують високу швидкість обробки даних, швидкий пошук інформації, розосередження даних, доступ до джерел інформації незалежно від місця їх розташування.

Інформаційні технології - це сукупність методів, виробничих процесів та програмно-технічних засобів, об'єднаних у технологічний ланцюжок, що забезпечує виконання інформаційних процесів з метою підвищення їхньої надійності та оперативності і зниження трудомісткості ходу використання інформаційного ресурсу.

Інформаційні технології - сукупність методів, виробничих і програмно-технологічних засобів, об'єднаних у технологічний ланцюжок, що забезпечує збирання, зберігання, обробку, висновок і поширення інформації. Інформаційні технології призначені для зниження трудомісткості процесів використання інформаційних ресурсів.

Запитання 3

Класифікація інформаційних технологій за способом реалізації в ІС

варіанти відповідей

Бухгалтерський облік, банківська діяльність, податкова діяльність; Страхова діяльність, інше

Робота з текстовим редактором, робота з табличним процесором, робота з СКБД; Робота з графічними об`єктами, мультимедійні системи, гіпертекстові системи

Електронна обробка даних, автоматизація функцій управління, підтримка прийняття рішень; Експертна підтримка і електронний офіс

Традиційні; Нові ІТ

Запитання 4

Назвіть види сучасних ІТ.

варіанти відповідей

Інформаційна технологія опрацювання


Інформаційна технологія керування та інформаційна технологія підтримки прийняття рішень

Інформаційна технологія експертних систем

Всі відповіді вірні

Запитання 5

Дайте визначення поняття "доместикація".

варіанти відповідей

Доместикація - ринки, засновані на інформаційних технологіях.

Доместикація - соціально-економічний розвиток, ґрунтований на масовому використанні ІТ.

Доместикація - інтеграція ІТ в повсякденне життя.

Доместикація - один або декілька взаємопов'язаних програмних продуктів для певного комп'ютера, технологія роботи, за допомогою яких користувач досягає поставленої мети.

Запитання 6

Які існують властивості ІТ?

варіанти відповідей

Високий ступінь розчленованості процесу на стадії, що відкриває нові можливості для його раціоналізації і перекладу на виконання за допомогою машин. Це — найважливіша характеристика машинного технологічного процесу;

Системна повнота (цілісність) процесу, що повинний включати весь набір елементів, що забезпечують необхідну завершеність дій людини при досягненні поставленої мети;

Регулярність процесу й однозначність його фаз, що дозволяють застосовувати середні величини при їхній характеристиці, і, отже, що допускають їхню стандартизацію й уніфікацію. У результаті з'являється можливість обліку, планування, диспетчеризації інформаційних процесів.

Всі відповіді вірні

Запитання 7

Назвіть основні напрямки ІТ.

варіанти відповідей

Інформаційна технологія — цілеспрямована організована сукупність інформаційних процесів з використанням засобів обчислювальної техніки, що забезпечують високу швидкість обробки даних, швидкий пошук інформації, розосередження даних, доступ до джерел інформації незалежно від місця їх розташування.

Інформаційна технологія — це сукупність методів, виробничих процесів та програмно-технічних засобів, об'єднаних у технологічний ланцюжок, що забезпечує виконання інформаційних процесів з метою підвищення їхньої надійності та оперативності і зниження трудомісткості ходу використання інформаційного ресурсу.

Інформаційні технології — сукупність методів, виробничих і програмно-технологічних засобів, об'єднаних у технологічний ланцюжок, що забезпечує збирання, зберігання, обробку, висновок і поширення інформації. Інформаційні технології призначені для зниження трудомісткості процесів використання інформаційних ресурсів.

Інформаційна технологія — це сукупність методів, засобів, прийомів, що забезпечують пошук, збирання, зберігання, опрацювання, подання, передавання інформації між людьми. У вузькому значенні «інформаційні технології» — це сукупність методів засобів, прийомів пошуку, зберігання, опрацювання, подання і передавання графічної, текстової, цифрової, аудіо і відеоінформації на основі електронних засобів комп'ютерної техніки і зв'язку.

Запитання 8

Класифікація ІТ за типом користувацького інтерфейсу.

варіанти відповідей

пакетні

діалогові

мережні

всі відповіді вірні

Запитання 9

Класифікація ІТ за способом побудови мережі поділяють так:

варіанти відповідей

Локальні та багаторівневі

Розподілені і глобальні

Локальні та багаторівневі, розподілені; глобальні

немає вірної відповіді

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест