Інформатика

Додано: 22 листопада 2021
Предмет: Інформатика, 8 клас
Тест виконано: 1 раз
6 запитань
Запитання 1

Що таке електрона почта

варіанти відповідей

Електрона почта це служба Інтернет для передавання текстових повідомлень та приліплених до них у файлів у вигляді листів

Електронна пошта — типовий сервіс відкладеного зчитування (offline). Після відправлення повідомлення, як правило, у вигляді звичайного тексту, адресат отримує його на свій комп'ютер через деякий період часу, і знайомиться з ним, коли йому буде зручно.

Електронна пошта, або, як її ще називають, E-mail (від англ. electronic — електронна, mail — пошта) — служба Інтернет для передавання текстових повідомлень та прикріплених до них файлів у вигляді листів.

Електронна пошта схожа на звичайну пошту. Звичайний лист складається із конверта, на якому зазначена адреса отримувача і стоять штампи поштових відділень шляху слідування, та вмісту — власне листа. Електронний лист складається із заголовків, які містять службову інформацію (про автора листа, отримувача, шлях проходження листа), які служать, умовно кажучи, конвертом, та власне вміст самого листа.

Запитання 2

Що таке Microsoft Paint


варіанти відповідей

Microsoft Paint — простий растровий графічний редактор компанії Microsoft, який входить до усіх операційних систем Windows, починаючи з перших версій.

У Windows 95 була введена нова версія Paint. Той же інтерфейс продовжує використовуватися в наступних версіях Windows. У Windows 98, Windows 2000 і Windows МЕ зображення могли бути збережені в форматах GIF і JPEG, якщо були установлені необхідні графічні фільтри від Microsoft (зазвичай вони установлювались разом з іншими компонентами від Microsoft, такими як Microsoft Office або Microsoft PhotoDraw). Починаючи з Windows XP фільтри стали попередньо встановленими, і тепер вже підтримували формати PNG і TIFF. У Windows Vista повністю змінена панель інструментів, допрацьовані деякі інструменти.

У Windows 7 вперше за останні 14 років Microsoft Paint повністю перероблений, він отримав стрічковий (Ribbon) інтерфейс, додаткові пензлі, фігури, які дуже подібні на бібліотеку Microsoft Office. Ось короткий огляд нововведень:

У Windows 95 була введена нова версія Paint. Той же самий інтерфейс продовжує використовуватися в наступних версіях Windows. У Windows 98, Windows 2000 і Windows ME зображення могли бути збережені в форматах GIF і JPEG, якщо були встановлені необхідні графічні фільтри від Microsoft (зазвичай вони встановлювалися разом з іншими додатками від Microsoft, такими як Microsoft Office або Microsoft PhotoDraw). Починаючи з Windows XP фільтри стали встановленими, і додалася підтримка форматів PNG і TIFF. У Windows Vista і Windows 7 повністю змінені іконки.

Запитання 3

що таке Майкрософт

Запитання 4

що таке Майкрософт

варіанти відповідей

Що таке Microsoft ... Це компанія, створена підприємцями Біллом Гейтсом та Полом Алленом , яка продає комп'ютерні програми та пристрої для їх ..

Microsoft Apps і служби – це поширена програма для автентифікації, яка підключає кілька програм і служб корпорації Майкрософт до постачальників електронної ...



Якщо ви користуєтеся будь-якою з цих служб, у вас уже має бути обліковий запис Microsoft: Outlook.com, Office, Skype, OneDrive, Xbox Live, Bing, Microsoft Store ...



Обліковий запис Microsoft – це комбінація з адреси електронної пошти та пароля, які використовуються для входу в такі служби, як OneDrive, Xbox LIVE і Outlook.



Запитання 5

Що таке двійковий код

варіанти відповідей

Двійковий код нaбув поширення зaвдяки тому, що тaку систему доволі просто використовувaти в електричних схемах, двійковa системa отримaлa широке розповсюдження у світі обчислювaльних пристроїв.

 Двійкова системa числення — це система числення, бaзa якої дорівнює двом числaм та використовує для зaпису чисел тільки двa символи: ...

Для переведення чисел із системи числення з основою p в систему числення з основою q з використанням арифметики старої системи числення з основою p потрібно:


для переведення цілої чaстини: послідовно число, зaписaне в системі основою p ділити на основу нової системи числення, виділяючи остачі.

Двійковий код - це система позначень з двох елементів, різні комбінації яких служать для подання (кодування) інформації. Як елементи системи

Запитання 6

Що таке Гугл таблиця

варіанти відповідей

Google Таблиці — додаток для роботи з електронними таблицями, що входить до складу безкоштовного веб-програмного пакету програмного забезпечення, пропонованого компанією Google у межах служби Google Диск. Сервіс доступний онлайн, а також як мобільний додаток для Android, iOS, Windows, BlackBerry, а також як настільний додаток у Google ChromeOS.

Microsoft Excel, що входить до складу Microsoft Office та сумісний з форматами файлів Microsoft Excel. В режимі реального часу користувач має можливість самостійно працювати з таблицями (редагувати, форматувати, тощо), а також надати спільний доступ іншим користувачам для спільної роботи. Правки відстежуються користувачем, а історія редагувань представляє зміни. Положення редактора виділяється певним для редактора кольором та курсором, а система дозволів регулює, що користувачі можуть робити. Оновленнями було представлено функції за допомогою машинного навчання, включаючи «Ознайомитись», пропонуючи відповіді на основі природних мовних питань у таблиці.

Таблиці Google служать спільним інструментом для спільного редагування електронних таблиць в режимі реального часу. Документи можуть спільно використовуватися, відкриватися та редагуватися кількома користувачами одночасно, також користувачі можуть бачити зміни, які вносять інші користувачі, які працюють з таблицею.

Зміни автоматично зберігаються на серверах Google, а історія редагувань автоматично зберігається, щоб попередні зміни могли бути переглянуті та повернуті до них. Функція чату на бічній панелі дозволяє співробітникам обговорювати зміни. Історія редагування дозволяє користувачам бачити доповнення, внесені до документа, причому кожен автор відрізняється кольором. Таблиці, створені в додатку Google таблиці, можна завантажувати на локальний комп'ютер користувача у різних форматах. Аркуші підтримують теги для архівних та організаційних цілей.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест