Історія 5 клас

Додано: 12 квітня 2022
Предмет: Історія України, 5 клас
Тест виконано: 29 разів
4 запитання
Запитання 1

"З перших же хвилин коронації всі присутні відчули твердий характер руської князівни — вона рішуче відмовилася присягати на вірність Франції на латинській Біблії і заявила, що зробить це, поклавши руку на слов’янське Євангеліє — книжку, яку привезла з Києва як батьків дарунок. Зачарований її красою, молодечим запалом, Генрих дав згоду… Поклавши на олтар книгу, написану церковнослов’янською мовою, Анна дала клятву на вірність країні, на вірність своєму чоловікові — королю Франції".

варіанти відповідей

Науковий

Художній

Запитання 2

«Походи князів проти Візантії. Князювання Рюриковичів позначилося воєнними конфліктами з Візантією. У 907 році Олег організував небачений за розмахом морський похід на Константинополь. У результаті переговорів з імператором було укладено вигідний для Русі договір, за умовами якого Візантія зобов’язувалася дати відкуп воякам і щорічно сплачувати данину київському й іншим князям».

варіанти відповідей

Науковий

Художній

Запитання 3

Грушевський Михайло Сергійович (29 вересня 1866 - листопад 1934) - український історик, громадський та політичний діяч. Голова Центральної Ради Української Народної Республіки (1917–1918). Член Історичного товариства ім. Нестора-Літописця, багаторічний голова Наукового Товариства ім. Шевченка у Львові (1897–1913), завідувач кафедри історії Львівського університету (1894–1914), автор понад 2000 наукових праць.

варіанти відповідей

Науковий

Художній

Запитання 4

«…Доки княгиня Ольга була в дорозi, на Київському столi з її волi мусив сидiти вiн, Святослав, син Iгорiв.

«…Мов вiтер, мов грiм, що котиться i все пiдсилюється в безмов'ї, мчали в полi вої княжича Святослава, а попереду летiв вiн сам — рiшучий, дужий, безжальний. I вони здоганяли орду, стикалися з нею, рубались, одбивали своїх людей, гнали хижаків далеко в поле, нищили, вбивали. I це княжич робив охоче, любо, бо захищав рiдну землю, людей її. …»


варіанти відповідей

Науковий

Художній

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест